Ministerie van Economische Zaken

Cheque voor duurzame proeffabriek Plant One in Rotterdam

9 november 2009 | nieuwsbericht | Duurzame energie

Minister Van der Hoeven heeft op maandag 9 november 2009 bij het Havenbedrijf in Rotterdam een cheque ter waarde van 2.150.00 euro uitgereikt aan initiatiefnemer Carbon Stars voor de proeffabriek Plant One, eerder bekend onder de naam Technopark Rotterdam.

Het bedrag is afkomstig uit het Pieken in de Delta-programma van de minister. De helft van het bedrag komt van het ministerie van Economische zaken, de andere helft komt van de gemeente Rotterdam, het Rotterdam Climate Initiative, de provincie Zuid-Holland en het Havenbedrijf Rotterdam. Het totale investeringsbedrag is 2.600.000 euro.

Energieverbruik

Plant One is een proeffabriek waar bedrijven en onderzoeksinstellingen innovatieve (bio) chemische procestechnologie kunnen testen op semi-commerciële schaal. Het is de bedoeling dat Plant One zal uitgroeien tot een algemeen erkend center of excellence op dit terrein. De hier gedemonstreerde technologieën hebben een duurzaam karakter en zijn vooral gericht op aspecten als een lager energiegebruik, efficiënter gebruik van grondstoffen, verwerken van reststromen en minder uitstoot van schadelijke stoffen.