Gemeente Echt-Susteren


Commissievergaderingen op 9, 10 en 11 november

Volgende week vergadert de commissie Ruimtelijke Ontwikkelingen op maandag 9 november, de commissie Maatschappelijke Voorzieningen op dinsdag 10 november en de commissie Bestuurlijke Zaken op woensdag 11 november. Alle vergaderingen beginnen om 19.30 uur en vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 in Echt.

Â

Agenda commissie Ruimtelijke Ontwikkelingen op 9 november


1. Opening


2. Vaststellen agenda


3. Vaststellen verslag vergadering commissie Ruimtelijke Ontwikkelingen d.d. 7 september 2009


4. Raadsvoorstel: verordening wet geurhinder en veehouderij gemeente Echt-Susteren 2009

In de Wet geurhinder en veehouderij is vastgelegd welke geurnormen gelden voor veehouderijbedrijven. Deze wet geeft ook aan welke marges de gemeente heeft om af te wijken van de normen. Het college heeft onderzocht of het mogelijk is de geurnormen te verhogen zonder gevolgen voor de omwonenden. Dat blijkt mogelijk te zijn. Om dit echter goed te regelen moet de gemeente volgens de wet een verordening opstellen, waarin is opgenomen welke normen waar gelden. Het college heeft deze verordening voorbereid en stelt de raad nu voor deze verordening vast te stellen.


5. Raadsvoorstel: Uitwerking bestuursopdracht fysieke veiligheid en brandweerzorg: voorlopig ontwerp kazerne met oefenterrein en financiële onderbouwing

In mei van dit jaar heeft de raad de bestuursopdracht fysieke veiligheid en brandweerzorg vastgesteld. Het college heeft deze bestuursopdracht uitgewerkt en stelt de raad nu voor in te stemmen met het voorlopig ontwerp van een nieuwe brandweerkazerne met oefenpost. De raad wordt ook gevraagd de benodigde extra gelden ter beschikking te stellen en de hiervoor benodigde begrotingswijziging vast te stellen.


6. Raadsvoorstel: beslissing op bezwaar Gebroekerstraat 9

In een bestemmingsplan is beschreven waar welke bebouwing en welke activiteiten zijn toegestaan. De gemeenteraad heeft in april van dit jaar besloten geen medewerking te verlenen aan een verzoek om de bestemming van het perceel Gebroekerstraat 9 (Echt) te wijzigen van âtuinâ in âwoondoeleindenâ. De indiener van het verzoek heeft bezwaar gemaakt tegen het besluit van de raad. Het bezwaar is voorgelegd aan de bezwaarschriftencommissie. Het college stelt de raad voor het advies van de bezwaarschriftencommissie over te nemen en het bezwaar ongegrond te verklaren.


7. Raadsvoorstel: Gebiedsvisie Susteren â groenstrip â BMV
- Sporthal

De raad heeft in februari van dit jaar de gebiedsvisie Susteren vastgesteld. Drie onderdelen uit deze gebiedsvisie zijn door het college verder uitgewerkt, namelijk de Brede Maatschappelijke Voorziening (BMV), de Groene Strip en de Sporthal. Het college stelt de raad nu voor in te stemmen met deze uitwerkingen. De raad wordt ook gevraagd de benodigde gelden ter beschikking te stellen.


8. Mededelingen portefeuillehouder(s)


9. Rondvraag


10. Sluiting

Â

Agenda Commissie Maatschappelijke Voorzieningen op 10 november


1. Opening


2. Vaststellen agenda


3. Vaststellen verslag vergadering commissie Maatschappelijke Voorzieningen d.d. 8 september 2009


4. Raadsvoorstel: Tijdelijke regels Wet Investeren en Jongeren

De Wet Investeren in Jongeren (WIJ) is op 1 oktober in werking getreden. Deze wet regelt dat personen jonger dan 27 jaar geen recht meer hebben op bijstand, maar de gemeente deze jongeren wel een werkleeraanbod moet doen. Het college is bezig met de voorbereiding van beleid over dit onderwerp. Het college stelt de raad nu voor tijdelijke regels vast te stellen zo lang het beleid nog in voorbereiding is.


5. Raadsvoorstel: subisidieverzoek Stichting Beeldentuin Suëstra

Stichting Beeldentuin Suëstra te Susteren heeft subsidie aangevraagd voor de aankoop van beelden. Het college stelt de raad voor deze subsidie te verlenen en de daarvoor benodigde begrotingswijziging vast te stellen.


6. Raadsvoorstel: subsidieverzoek voor het organiseren en inrichten van een tentoonstelling het het Museum van de Vrouw over de periode van evacuatie en bevrijding november 1944 / januari 1945

Het Museum van de Vrouw te Echt heeft subsidie aangevraagd voor een tentoonstelling over de evacuatie en bevrijding van november 1944 tot en met januari 1945. Het college stelt de raad voor deze subsidie te verlenen en de daarvoor benodigde begrotingswijziging vast te stellen.


7. Initiatiefvoorstel: wijziging van de algemene subsidieverordening Echt-Susteren 2008 en van de Deelverordening subsdiëring zang-, muziek- en folkloreverenigingen 2008

De meeste raadsvoorstellen worden door het college of door de griffie voorbereid. Een raadslid mag echter ook zelf een raadsvoorstel maken; een zogenoemd initiatiefvoorstel. De fractie Algemeen Belang heeft dat nu gedaan over het subsidiebeleid en stelt de raad voor twee subsidieverordeningen aan te passen.


8. Ingekomen stukken: notitie schulphulpverlening


9. Mededelingen portefeuillehouder(s)


10. Rondvraag


11. Sluiting

Â

Agenda Commissie Bestuurlijke Zaken op 11 november


1. Opening


2. Vaststellen agenda


3. Vaststellen verslag vergadering commissie Bestuurlijke Zaken d.d. 3 juni 2009


4. Thema Veiligheid: jaarplan politie 2010, stand van zaken integraal veiligheidsbeleid en evaluatie gebiedsontzegging

De commissie wordt via het thema Veiligheid geïnformeerd over 3 zaken. De chef van de basiseenheid Echt-Susteren/Roerdalen van de politie geeft de commissie uitleg over de plannen die de politie heeft voor komende jaar. De burgemeester geeft de commissie informatie over het integrale veiligheidsbeleid en de gebiedsontzegging.


5. Raadsvoorstel: Strategisch Verbeterplan deel 3 Ambtelijke Organisatie: stappenplan 2009 â 2010

De gemeenteraad heeft in juli van dit jaar kennis genomen van deel 3 van het Strategisch Verbeterplan. Dit deel van het plan gaat over de ambtelijke organisatie. Voor de uitvoering van dit deel van het verbeterplan heeft het college een stappenplan vastgesteld, waarin ook de kosten voor het plan zijn opgenomen. Het college vraagt de raad nu de benodigde gelden ter beschikking te stellen en de hiervoor benodigde begrotingswijzigingen vast te stellen.


6. Ingekomen stuk: rapport deregulering van de kleine gemeenten in Limburg


7. Mededelingen portefeuillehouder


8. Rondvraag


9. Sluiting

Â

De commissievergaderingen zijn openbaar. Iedereen die geïnteresseerd is in de onderwerpen die aan bod komen, is dus van harte welkom om deze vergaderingen bij te wonen. Omdat er voor de commissies raadsvoorstellen zijn geagendeerd, kunt u ten aanzien van deze raadsvoorstellen gebruik maken van het spreekrecht. Degene die van dit spreekrecht gebruik wil maken, dient dit tenminste 48 uur voor de aanvang van de vergadering te melden aan de griffie.

Â

Alle stukken liggen ter inzage op het gemeentehuis tijdens openingstijden. Voor informatie over de agendastukken en het tijdig doorgeven dat u gebruik wil maken van het spreekrecht, kunt u contact opnemen met de griffie, Martijntje Hermans of Belinda Bakkes, telefoon: 0475 - 478 478.

De agendaâs en alle digitaal beschikbare bijlagen kunt u ook via de website van de gemeente bekijken: www.echt-susteren.nl

Â