Gemeente Tiel


Gemeente verwijdert niet werkende olietanks

Vanaf 9 november 2009 gaat Adviesbureau Oranjewoud in opdracht van de gemeente Tiel, tien niet werkende ondergrondse olietanks in gemeentegrond verwijderen. Daarnaast wordt één tank gereinigd en afgevuld met zand. De olietanks liggen voornamelijk onder het trottoir van de openbare weg. Het verwijderen van een olietank kan verkeershinder met zich meebrengen. De gemeente treft dan tijdelijke verkeersmaatregelen. Het is de bedoeling dat 20 november 2009 alle werkzaamheden zijn afgerond.

Alle tanks dateren al uit de jaren '60 en zijn gevuld geweest met benzine, diesel of huisbrandolie. Deze tanks zijn niet schoongemaakt. Als ze gaan roesten, betekent dit dus bodemverontreiniging en daarmee ook verontreiniging van het grondwater. Dit wil de gemeente voorkomen en daarom worden deze tanks verwijderd. Daarnaast is het een wettelijke verplichting om oude olietanks te verwijderen of af te vullen met zand.

Locaties

De locaties van de tanks zijn: Oude Haven 2 (twee tanks), Ambtmanstraat 12/14, Gasthuisstraat 96, Hoogeinde 4 (twee tanks), Kalverbos 1, Markt 10, Jacob Cremerstraat 1 en Papesteeg 102 (twee tanks). Eén tank aan de Papesteeg wordt afgevuld met zand.