Gemeente Urk

Urk zoekt kunsttalent

Werkgroep roept Urker kunstenaars op kunst in te leveren

Om Urker kunsttalent aan te moedigen en om plaatselijk meer aandacht te geven aan kunst is de Urker Kunstprijs in het leven geroepen. Een nieuw initiatief binnen de gemeente Urk dat georganiseerd wordt door de werkgroep Kunstprijs. De werkgroep Kunstprijs is samengesteld uit vertegenwoordigers van SCAB-Flevomeerbibliotheek, Kunstkring/Stichting Buurtwerk Urk en de gemeente. Op 9 november 2009 zal voor het eerst de Urker Kunstprijs, bestaande uit een bedrag van 500,- worden uitgereikt. Ditty Hoekstra, wethouder Kunst en Cultuur, overhandigt de prijs.

Driedimensionale kunst
De werkgroep Kunstprijs heeft inmiddels besloten dat dit jaar de categorie driedimensionale kunst centraal staat. De prijswinnaar ontvangt 500,- op voorwaarde dat dit bedrag wordt besteed ter verbreding of verdieping van kunst. Deelnemers kunnen hun beeldhouwwerk op 2 oktober 2009 in de bibliotheek inleveren bij de werkgroep.

Voorwaarden
Deelnemers moeten zich wel houden aan een aantal voorwaarden. Iedereen mag een inzending aanbieden, per kunstenaar mag slechts één kunstwerk worden ingediend. Dit moet een nieuwe, originele creatie zijn van materiaal naar eigen keuze. De deelnemer geeft bij de aanbieding van het kunstwerk zijn/haar naam, adres, leeftijd en persoonlijke achtergrond en/of ervaring (op het gebied van kunst) door, alsmede de waarde van het kunstwerk.

Jury
Ingebrachte kunstwerken worden tentoongesteld in de bibliotheek. De werkgroep nomineert vervolgens drie kandidaten en geeft deze met hun motivatie door aan de jury. De jury wordt gevormd door het college van Burgemeester en Wethouders van Urk. Er wordt gelet op kwaliteit en het werk wordt gezien in relatie tot de ontwikkeling van de kunstenaar. Het college van Burgemeester en Wethouders bepaalt wie van de drie kunstenaars de winnaar van de Urker Kunstprijs 2009 wordt.