Ingezonden persbericht



---




- P E R S B E R I C H T -

Genomineerden voor de FZ Award Dé Vrouwelijke Ondernemer 2009 zijn bekend


1 september 2009 - Federatie Zakenvrouwen reikt op maandag 9 november 2009 voor de 5e keer de jaarlijkse Award voor 'Dé Vrouwelijke Ondernemer 2009' uit. Minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven overhandigt de FZ Award voor 'Dé Vrouwelijke Ondernemer' tijdens een feestelijke bijeenkomst in de KVK Midden-Nederland in Utrecht. De jury maakte deze week de genomineerden bekend.

Drie genomineerde vrouwelijke ondernemers
De drie genomineerde ondernemers voor de Award zijn dit jaar Yara Beerling/Harriët

Noltes ZIN BV (Personal Assistants) en WIN BV (Project Assistants) in Laren/Utrecht, Karin Orsel (Management Facilities Group BV in Delfzijl) en Tiny Rieken (Rieken & Oomen in Maastricht/Utrecht).

Criteria FZ Award
De Award is een jaarlijkse onderscheiding voor een succesvolle vrouwelijke ondernemer die lef en originaliteit toont in haar ondernemerschap. Zij heeft haar onderneming zelf opgezet en heeft met visie en volharding deze onderneming tot een bloeiend bedrijf gemaakt. De FZ Award wordt uitgereikt aan een vrouwelijke ondernemer die een voorbeeld is voor vrouwelijke ondernemers in Nederland

Geschiedenis Award
De Award wordt in 2009 voor de 5e maal uitgereikt. In 2004 won Rian van Velzen (Nature's choice) de Award, in 2005 was dat Catherine van Heest (Care for Women) in 2007 Heleen Valstar (Heleen Valstar) en in 2008 was het Joke van der Ven (Ars Laborandi)

Programma Award
Minister Maria van der Hoeven zal de FZ Award voor 'Dé Vrouwelijke Ondernemer 2009' op 9 november a.s. uitreiken tijdens een feestelijke bijeenkomst (16.30-18.30 uur) in de KVK Midden-Nederland in Utrecht.

Federatie Zakenvrouwen
In Federatie Zakenvrouwen werken netwerken van vrouwelijke ondernemers en managers in Nederland samen. Zij doen dit vanuit de overtuiging dat zij van deze krachtenbundeling kunnen profiteren en beter gehoord worden. De federatie beoogt vanuit haar doelstellingen een maatschappelijke en economische beweging in gang te zetten. De zeven kernwaarden van de federatie zijn: krachtenbundeling, politieke uitstraling, professionaliteit, fun, maatschappelijk verantwoord ondernemen, gunnen en netwerken.