Ingezonden persbericht



---




- P E R S B E R I C H T - 1 september 2009

Nominaties bekend voor de Award 'Dé Vrouwelijke Ondernemer 2009'

De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KNVR) is trots u te kunnen melden dat Karin Orsel genomineerd is voor de prestigieuze Award voor 'Dé Vrouwelijke Ondernemer 2009' Karin Orsel heeft een bloeiend scheepvaartbedrijf met een gezonde financiële positie en groeiperspectief. Het is bijzonder knap dat zij in de rederswereld (bij uitstek een mannenwereld) haar bedrijf zo succesvol aanstuurt. Zelfs in deze economische zware tijd is zij bezig met expansie. Ook is zij in Noord-Nederland actief in alle programma's die jonge mensen moeten interesseren voor een beroep in de maritieme sector. Kortom, een ondernemende duizendpoot.

De Award is een jaarlijkse onderscheiding van Federatie Zakenvrouwen voor een succesvolle vrouwelijke ondernemer die lef en originaliteit toont in haar ondernemerschap, haar bedrijf zelf gestart is en met visie en volharding haar onderneming tot een bloeiend bedrijf heeft gemaakt. Zij is een voorbeeld voor vrouwelijke ondernemers in Nederland.

De KVNR tracht via haar visie en standpunten op verschillende onderwerpen invloed uit te oefenen op nationale, Europese en internationale regelgeving en daarmee een 'gelijk speelveld' voor de in Nederland gevestigde rederijen te creëren. Op nationaal niveau voert de KVNR regulier overleg met onder andere de ministeries van Verkeer en Waterstaat, Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, Financiën en Economische Zaken.

Naast Karin Orsel zijn genomineerd: Yara Beerling/Harriët Noltes van ZIN BV en WIN BV te Utrecht/Laren en Tiny Rieken van Rieken & Oomen Werving Selectie en Adviesbureau te Maastricht/Utrecht.

De uitreiking van 'Dé Vrouwelijke Ondernemer 2009' is op maandag 9 november 2009 in de Kamer van Koophandel Midden Nederland te Utrecht. De prijs zal dit jaar worden uitgereikt door minister van Economische Zaken mevrouw Maria Van der Hoeven.

U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.


---