Eerste Kamer der Staten Generaal

Delegatie Kamerleden neemt deel aan Herfstvergadering van de OVSE Parlementaire Assemblee in Athene

8 oktober 2009

Het Eerste-Kamerlid Hans Franken (CDA) neemt dit weekend deel aan de jaarlijkse Herfstvergadering van de OVSE Parlementaire Assemblee die van 9 tot 12 november in Athene wordt gehouden. Die vergadering staat dit jaar in het teken van milieu en de veiligheid van energievoorziening. In drie sessies zullen meer dan 200 parlementariërs uit 49 landen debatteren over Regional Co-operation in Energy Security , Climate and Environmental Policy â the Road to Copenhagen en Optimal Utilization of Natural Resources for Human Security .

Daarnaast vindt er een bijeenkomst plaats van het Mediterrane Forum van de OVSE PA, waarin gesproken wordt met partnerlanden van de OVSE in het gebied rond de Middellandse Zee, zoals Algerije, Jordanië, Egypte en Israël. Dit overleg gaat specifiek over de samenwerking van de OVSE met landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika op het gebied van handel en economie.

Tot slot zal het Standing Committee van de Assemblee vergaderen, waarin alle delegatieleiders zitting hebben. De Staten-Generaal worden in het Standing Committee vertegenwoordigd door het Tweede-Kamerlid Ãoskun Çörüz (CDA). Overige leden uit de Tweede Kamer, die samen met het lid Franken deel uitmaken van de Nederlandse delegatie naar de Herfstzitting, zijn Kathleen Ferrier (CDA) en Han ten Broeke (VVD).

Meer informatie treft u hier aan. Zie het origineel