Gemeente Edam-Volendam

Wijksteunpunt ´Meerwijk Bibliotheek´ opent officieel haar deuren!

U kunt er deelnemen aan activiteiten, u kunt er andere mensen ontmoeten en u kunt er terecht voor bijna alles wat te maken heeft met wonen, welzijn en zorg. Aanstaande maandag, 9 november, opent wijksteunpunt ´Meerwijk Bibliotheek´ in Edam officieel haar deuren!

Met de opening van het wijksteunpunt probeert de gemeente de servicegerichtheid naar haar burgers toe fors te vergroten. Tevens wordt de aftrap gegeven van een feestweek vol met activiteiten. Deze feestweek valt samen met de landelijke `Week van de Chronisch Zieken'.

Presentje voor vrijwilligers

Als klap op de vuurpijl worden alle vrijwilligers van Edam en Volendam door het gemeentebestuur getrakteerd op een presentje! Dit als blijk van waardering voor hun inzet voor de inwoners van onze gemeente. Het presentje kan gedurende de feestweek (9 t/m 14 november) worden afgehaald bij Meerwijk Bibliotheek.

Openingstijden

Meerwijk Bibliotheek aan de Dijkgraaf Poschlaan 8 is open van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur -17.00 uur en zaterdag van 11.00 uur
-14.00 uur. Van maandag t/m donderdagochtend kunt u hier tevens terecht met uw vragen rondom wonen, welzijn en zorg. U bent van harte welkom!

Meerwijk Bibliotheek is mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland, de gemeente Edam-Volendam, de Bibliotheek, de Zorgcirkel, WonenPlus & haar adviseurs, MEE en vele anderen en vrijwilligers. Hierdoor kon woningcorporatie Wooncompagnie een grote investering doen in het gebouw, om de toekomst van deze voorziening veilig te stellen. Allen hebben zij veel inzet geleverd om te komen tot invulling van dit wijksteunpunt.

Programma feestweek

Maandag 9 november

Ochtend: De Zorgcirkel gaat o.a. cake bakken met de bezoekers van de dagverzorging.

Middag: Open dag van de dagverzorging met activiteiten voor iedereen die kennis wil maken met de nieuwe locatie.

´s Avonds: Officiële opening voor genodigden.

Dinsdag 10 november

Middag: In de bibliotheek geeft schrijfster, illustrator, grafisch ontwerper en zangeres Karin Wartenbergh een workshop boekillustraties maken voor kinderen vanaf 4 jaar. Gratis toegang maar wel graag even aanmelden in de bibliotheek of via www.bibliotheekwaterland.nl Aanvang 16.00 uur tot 17.15 uur.

Woensdag 11 november Dag van de Mantelzorg!

Ochtend: Informatiestand in de Meerwijk Bibliotheek over ondersteuning mantelzorg

Middag: Middag voor mantelzorgers in de Singel van 13.30 uur -16.30 uur

Donderdag 12 november

Ochtend: In de bibliotheek een workshop over het herkennen van laaggeletterdheid. Vrij

toegankelijk en in het bijzonder interessant voor vakmensen uit het onderwijs, welzijn

of de bibliotheekbranche. Gratis toegang maar wel graag even aanmelden in de

bibliotheek of via
www.bibliotheekwaterland.nl Aanvang 09.30 uur - 11.30 uur.

Vrijdag 13 november

Ochtend: WonenPlus houdt een koffieochtend Plus (met communicatiespel) 10.00 - 12.00 uur.

Zaterdag 14 november

Middag: In de bibliotheek geeft schrijfster, illustrator, grafisch ontwerper en zangeres Karin Wartenbergh een workshop boekillustraties maken voor kinderen vanaf 4 jaar. Gratis toegang maar wel graag even aanmelden in de bibliotheek of via www.bibliotheekwaterland.nl Aanvang 12.30 uur tot 13.45 uur.

Tijdens de openingsuren: Expositie van Karin Wartenbergh. In de expositie zijn verschillende stadia te zien van de totstandkoming van haar prentenboek `Jacob wordt Piloot'