Ingezonden persbericht


Persbericht 6 november 2009

Luisteraars geven muziekkeuze door voor Radio4daagse

Sanne Terlouw en Ivo de Wijs schrijven verhalen en kiezen klassieke werken

Luisteraars van Radio 4 kunnen vanaf aanstaande maandag hun muziekkeuze doorgeven voor de Radio4daagse. De laatste vier dagen van 2009 zijn traditioneel gevuld met de favoriete klassieke muziek en verhalen van de luisteraars. Zij mogen zelf muziekstukken van hun keuze aandragen via de website van het radiostation.

Naast de klassieke muziek spelen de verhalen van luisteraars een grote rol tijdens de Radio4daagse. Via de website kunnen bezoekers hún moment van het afgelopen jaar doorgeven en aangeven welk muziekstuk daarbij hoort. Zo krijgt de Radio4daagse een heel persoonlijk tintje. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om het verhaal in te spreken op de Radio4daagse voicemailbox. De leukste en mooiste voicemailberichten zendt Radio 4 uit. De Radio4daagse voicemailbox is vanaf maandag 9 november 24 uur per dag te bereiken op 035-6772555.

Radio 4 heeft dit jaar tevens een aantal bekende Nederlandse schrijvers en dichters gevraagd om voor de Radio4daagse een verhaal of gedicht te schrijven. Verhalen van ondermeer Anna Enquist, Sanne Terlouw, Jan Brokken en Ivo de Wijs zijn samen met het bijbehorende muziekstuk te horen tijdens de Radio4daagse.

De Radio4daagse is te beluisteren op Radio 4 van 28 tot en met 31 december van 7:00 uur 's ochtends tot 00:00 uur 's avonds. De presentatie is in handen van Frits Bloemink, Annemiek Klijberg, Wouter Pleijsier en Maartje Stokkers.

Voor meer informatie: www.radio4.nl