Dura Vermeer

Vinkeveen - 09 november 2009

Aanpak bodemverzakking Baambrugse Zuwe Vinkeveen

Directeur Michel Jansen van Dura Vermeer Infrastructuur Midden West en wethouder Jacques Dekker van de gemeente De Ronde Venen hebben het contract ondertekend voor de realisatie van de reconstructie van het eerste deel van de Baambrugse Zuwe.

Vanwege de geringe draagkracht van de Baambrugse Zuwe, zakt deze weg voortdurend in de ondergrond. Om een einde te maken aan het continu verzakken van de bodem en de terugkerende problematiek, heeft Dura Vermeer Infrastructuur Midden West een plan opgesteld voor de reconstructie van het eerste deel van de Baambrugse Zuwe. Voor een duurzame verbetering van de problematiek, is gekozen voor een onderhoudsarme oplossing. Daarmee komt tevens een einde aan de terugkerende (water)overlast en asfaltherstelwerkzaamheden.

Voor de reconstructie van het eerste deel van de de Baambrugse Zuwe heeft een aanbesteding plaatsgevonden. Uit deze aanbestedingsprocedure kwam de aanbieding van Dura Vermeer Divisie Infra als de meest gunstige naar voren. Binnen de gestelde randvoorwaarden door de gemeente De Ronde Venen, is Dura Vermeer Infrastructuur Midden West verantwoordelijk voor zowel het ontwerp als uitvoering van het project.