Wageningen Universiteit en Researchcentrum

Persbericht 6 november 2009

MoU getekend tussen IMARES en SINTEF

Op 6 november hebben de directieleden van IMARES, Wageningen UR en het Noorse Kennisinstituut SINTEF** een MoU (Memorandum of Understanding) getekend. Aanleiding is de synergie tussen beide organisaties op het gebied van Marine Living Resource Management.

De ondertekening was onderdeel van de Fisheries Innovations Conference die nu plaatsvindt te Rotterdam en een initiatief is van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en waar Noodzeevissers hun innovaties presenteren en bediscussiëren met beleidsmakers en onderzoekers uit de Noordzeelanden.

SINTEF en IMARES gaan gezamenlijk projecten ontwikkelen rond de werkvelden duurzame aquacultuur en -visserij, visserijtechniek en ecosysteem/milieuonderzoek.

SINTEF heeft een uitstekende reputatie op het gebied van techniek en aquacultuur, en zeer goede contacten met het bedrijfsleven. Wageningen IMARES heeft veel ecologische kennis over het mariene milieu. Door deze kwaliteiten te verbinden willen de partners een impuls geven aan de duurzame exploitatie van de Noordzee.

Foto: IMARES directeur Martin Scholten en SINTEF directeur Karl Andreas Almås ondertekenen de MoU.