Politie Zeeland


---


O-3368-2009 Ongeval met letsel, bestuurder dronken
In de nacht van zondag op maandag is een eenzijdig ongeval gebeurd op de A58, ter hoogte van Kruiningen.
Agenten van de Zeeuwse politie ontvingen deze melding en spoedden zich ter plaatse. Op de ongevalsplek troffen zij een personenauto die tot stilstand was gekomen in de middenberm. In de auto zat een man met een flinke hoofdwond. Voor hem is een ambulance ter plaatse gekomen.
De man is overgebracht naar het ziekenhuis. De agenten hebben hem nog laten blazen en uit die test bleek dat de 49-jarige Goesenaar veel teveel had gedronken. In het ziekenhuis is bloed afgenomen van de man. Dit wordt onderzocht op de exacte hoeveelheid alcohol die de man had gedronken.
De auto is dermate zwaar beschadigd dat het kentekenbewijs moest worden ingevorderd. De man had namelijk één van de wielen van zijn auto er compleet afgereden. De resten hiervan lagen over de weg verspreid.
Het rijbewijs van de verdachte is ook ingenomen door de Zeeuwse agenten.
Het ongeval vond plaats omstreeks 01.00 uur vannacht.

Later vannacht, omstreeks 05.30 uur, gebeurde op exact dezelfde plaats nog een ongeluk.
Een 35-jarige man uit Uden kwam Zeeland binnengereden en botste met zijn personenauto tegen achter- en zijkant van de auto van een 55-jarige man uit Yerseke. Door deze botsing ramde de Udenaar de vangrail in de middenberm van de A58.
De man uit Uden ging compleet uit zijn dak en moest in zijn auto in bedwang worden gehouden door agenten van de Zeeuwse politie. Bij hen rees het vermoeden dat de man mogelijk onder invloed kon zijn van drugs. Van hem is daarom ook bloed afgenomen.
De 35-jarige Udenaar is overgebracht naar het ziekenhuis. Over de toestand van de man uit Yerseke is nog niets bekend.

Z-3369-2009 Aangehouden na vechtpartij
Zondagavond zijn in Sint Jansteen vier verdachten aangehouden na een vechtpartij die plaatsvond in de Wilhelminastraat in Sint Jansteen.
De aanleiding voor de vechtpartij was mogelijk een onenigheid tussen twee dames. Vermoedelijk is deze onenigheid uitgemond in een flinke vechtpartij waarbij twee gewonden zijn gevallen.
De Zeeuwse politie kwam ter plaatse en trof één van de vechtersbazen in de ambulance. Dit betrof een 27-jarige man uit de gemeente Hulst. Over zijn precieze verwondingen is niets bekend. De agenten hebben de man aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging tegen personen. Eigenlijk moest deze man overgebracht worden naar het ziekenhuis, maar dit heeft hij zelf geweigerd.
Een andere verdachte, een 30-jarige man uit Hulst, werd even later aangehouden. Hij was weggelopen van de plaats delict. Hij was gewond aan zijn gezicht en is eveneens onderzocht door ambulancemedewerkers.
De twee mannen zijn overgebracht naar Torentijd, zij zitten nu in een politiecel. Vandaag wordt de zaak verder door de politie onderzocht. Vermoedelijk worden de twee mannen in verzekering gesteld.
Vanwege dezelfde vechtpartij zijn ook nog twee dames aangehouden. Eén is 25 jaar oud en afkomstig uit Hulst, de ander is 24 jaar oud en afkomstig uit de gemeente Hulst.
Zij zijn allebei, na verhoor, in vrijheid gesteld. De Zeeuwse politie gaat diverse getuigen horen om de puzzel compleet te krijgen.





Politie Zeeland