Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuw functiewaarderingssysteem voor de zorg als antwoord op ontwikkelingen in de markt

Loenen, 9 november 2009 - FunctieWaardering Gezondheidszorg (FWG), de organisatie voor functiewaardering en HRM-beleid in de zorgsector, die het leeuwendeel van de sector bedient, heeft in nauwe samenwerking met technologiepartner Profict zijn functiewaarderingssysteem omgebouwd naar een web-based applicatie. Het systeem, FWG 3.0, voldoet hiermee volledig aan de laatste stand van zaken op technologisch gebied.

()
Functiewaardering is het volgens een bepaalde methodiek wegen en vervolgens naar zwaarte rangschikken van functies. Het doel hiervan is een rechtvaardige en eenduidige loonsverdeling binnen de zorgsector te garanderen. FWG 3.0 is het instrument om de zwaarte van functies mee te bepalen en te ordenen.

FWG 3.0 werd tot voor kort enkel via cd-rom aangeboden. De opdracht voor dit project luidde de applicatie FWG 3.0 op de cd-rom een-op-een om te bouwen naar een webapplicatie zodat het systeem volgens het SaaS-principe (Software as a Service ) kan worden aangeboden. Sander Kleiweg, Manager ICT bij FWG: 'Het project is een antwoord op de veranderende wensen en behoeften van onze klanten. Binnen de zorgsector is een ontwikkeling gaande waarbij de zorgaanbieders zich steeds meer focussen op hun primaire taak, het aanbieden van zorg, en waarbij ICT-vraagstukken meer en meer worden uitbesteed. Wij gaan hierin mee en ontzorgen in deze als het ware voor onze klanten.' IT-specialist Profict heeft de eigenlijke bouw van de applicatie voor zijn rekening genomen. Profict, dat de zorgsector als een van zijn doelmarkten heeft, volgde bij het bouwen de Agile-methode. De achterliggende reden hiervan was dat FWG het systeem binnen tien maanden draaiende wilde hebben en deze methode snelheid in het bouwproces oplevert zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Met de Agile-methodiek werd in cycli van drie weken productiewaardige software opgeleverd waarbij het bouwteam, het testteam (Polteq) en de klant zeer intensief samenwerkten. Profict neemt ook het beheer van de applicatie en de hosting voor zijn rekening. Dit doet Profict via zijn zusterorganisaties ZX (infrastructuur en hosting) en Trivento (applicatiebeheer). Kleiweg: 'Het grote voordeel van het werken met deze drie-eenheid is dat er geen barrière bestaat voor onderlinge kennisoverdracht en dat ze onderling eventuele problemen oplossen zonder de opdrachtgever lastig te vallen.' Voor volgend jaar wil FWG inzetten op het bouwen van koppelingen naar andere systemen en het ontwikkelen van nieuwe features.

Over Profict
Profict is een IT-projectorganisatie met een focus op het Java Enterprise platform en JBoss en Oracle als belangrijkste technologiepartners. Profict maakt samen met Caerleon en Trivento deel uit van de Profict Groep die is opgericht in 1998 en oplossingen levert op het gebied van IT-architectuur, maatwerkontwikkeling en applicatieonderhoud en -beheer. Dankzij een projectmatige aanpak, in-depth expertise, en passie ontwerpen ze krachtige en doelmatige maatwerkoplossingen. Klanten waaronder NUON, Eneco, Electrabel, Agis Zorgverzekeringen, Salland verzekeringen, Zwitserleven, FWG, Gemeente Amsterdam, Gemeente Rotterdam, SIDN en de Nationale Postcode Loterij hebben de expertise van Profict ingeroepen om complexe businessvraagstukken op te lossen en concrete zakelijke resultaten te boeken. Daarnaast worden de specialisten van Profict regelmatig ingeschakeld om vastgelopen projecten vlot te trekken en efficient oplossingen te realiseren. Profict is gevestigd in Kasteel ter Horst in Loenen en Landgoed Boekesteyn in 's Graveland. Kijk voor meer informatie op: www.profict.nl.