Ingezonden persbericht



---


Persbericht

Amsterdam, 9 november 2009

Eyeworks Sport verlengt productiecontract met SBS met vier jaar

SBS heeft besloten het nog lopende productiecontract met Eyeworks Sport open te breken en te verlengen tot de zomer van 2014. Eyeworks Sport, dat al vanaf 2002 de belangrijkste sportprogramma's voor de SBS groep produceert, blijft daarmee ook de komende jaren de producent van de wedstrijden van het Nederlands Elftal, Harry van Oranje, de verschillende dartstoernooien, de Euro Hockey League en het belangrijkste tennisevenement Wimbledon.

Eyeworks Sport heeft de afgelopen maanden vergelijkbare meerjarige contracten afgesloten met RTL en de abonneezender Sport1 en consolideert op deze wijze haar sterke positie op de markt van de productie van sportprogramma's.

Lex Muller, Hoofd Sport SBS: "Eyeworks is sinds jaar en dag de producent van veel sportprogramma's van NET 5 en SBS 6. We zijn zeer tevreden over de kwaliteit van de sportproducties en willen daarom graag deze samenwerking voortzetten."

Algemeen Directeur van Eyeworks Sport Will Moerer: "Wij zijn zeer content met deze stap van SBS. Het is onze oudste klant en we zijn er trots op dat zij in deze tijden een dergelijke langjarige verbintenis met ons willen aangaan."

Over Eyeworks
Eyeworks is een creatieve en onafhankelijke televisieproducent die programma's ontwikkelt, produceert en distribueert in diverse genres zoals entertainment, drama & film en sport. Eyeworks werd in 2001 opgericht door Reinout Oerlemans en heeft thans toonaangevende productievestigingen in vijftien landen op vier verschillende continenten: Nederland, België, Duitsland, Zweden, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, Italië, Argentinië, Chili, Brazilië, Nieuw Zeeland, Australië en de Verenigde Staten. Televisieprogramma's en formats van Eyeworks worden in meer dan vijftig landen over de hele wereld uitgezonden. Eyeworks Sport produceert sportprogramma's voor de commerciële zenders in Nederland, waaronder belangrijke voetbalcompetities en wedstrijden van het Nederlands elftal. Eyeworks heeft drama, film en documentairetitels in haar portfolio waaronder de Oscarwinnende speelfilm Antonia, De Zaak Alzheimer, Windkracht 10, De Brief voor de Koning, Komt een Vrouw bij de Dokter (release 26 november 2009) en De Gelukkige Huisvrouw (release voorjaar 2010). De politieserie Flikken van Eyeworks is een van de best





bekeken dramaseries (meer dan 100 afleveringen) in België en Nederland. Eyeworks Distribution richt zich op het wereldwijd licenseren van formats en readymade programma's van alle productiehuizen van Eyeworks en van derden. Internationaal succesvolle formats zijn onder andere: Test The Nation, The Chair, The 10, Miss Popularity, So You Wannabe A Popstar, CQC (Caiga Quien Caiga), Ticket To The Tribes, Who Wants To Marry My Son, Generation 10, Women On The Edge (Maitena), I Know What You Did Last Friday, The Italian Dream, Beat The Blondes en Heads or Tails.

Voor meer informatie: