Ingezonden persbericht


Persbericht

Unit 4 Agresso introduceert nieuwe versie ERP-oplossing Agresso Wholesale ~ Focus op CRM, webshop, kortingsactiviteiten en assemblage in de groothandel ~

Sliedrecht, 9 november 2009 - Unit 4 Agresso heeft een nieuwe versie van Agresso Wholesale uitgebracht. De ERP-oplossing voor handelsbedrijven is aangepast aan de trend dat groothandels steeds meer activiteiten ontplooien voor- en of achteraan in de handelsketen. Ook biedt de nieuwe versie meer inzicht in de organisatie; zo is het CRM-systeem uitgebreid en zijn de mogelijkheden voor de webshop verbreed.

Agresso Wholesale is een compleet integrale ERP-oplossing voor handelsbedrijven die het volledige handelsproces beheerst. Ruim 600 organisaties gebruiken de oplossing ter ondersteuning van hun bedrijfsvoering.

Vernieuwd uiterlijk
De meest in het oog springende verandering in de nieuwe versie van Agresso Wholesale is het vernieuwde uiterlijk. Zo zijn veelgebruikte onderdelen per gebruiker rechtstreeks te benaderen via een favorietenbalk. Het CRM-systeem van Agresso Wholesale is uitgebreid vanwege een groeiende behoefte aan meer flexibiliteit. Zo zijn er meer rollen toe te bedelen: elke medewerker kan naar behoefte zijn relatiebeheer ondersteunen met die gegevens die relevant zijn. Daarnaast is er een verbeterde koppeling met de forecastingsoftware van Slim4. Hiermee is het voorraadbeheer eenvoudig inzichtelijk te maken.

Webshop
Steeds meer groothandels gaan producten onder private label leveren exclusief voor bepaalde afnemers. De webshop van Agresso Wholesale is hierop aangepast - per debiteur is een specifiek assortiment samen te stellen. Daarnaast is de zoekfunctie verbeterd en kan de bezoeker zijn zoekgeschiedenis raadplegen, waarbij hij andere producten te zien krijgt die mogelijk voor hem ook interessant zijn.

Koppeling met EZ-Base
Vanuit Agresso Wholesale is er een koppeling met EZ-Base, een online marktplaats waarbij vraag en aanbod in de ijzerwarenbranche samenkomen. De database van EZ-Base bevat op dit moment ruim 325.000 artikelen onderhouden door een representatief aanbod van leveranciers binnen de branche. Door de koppeling wordt het assortiment van de groothandel verruimd

Assemblage
Ook nieuw is de module Assemblage+. Hiermee zijn prestaties van de groothandel in het assembleren van goederen te verbeteren. Door het onderscheiden van verschillende bewerkingen in een productieproces en het tijdafhankelijk achter elkaar zetten hiervan, wordt het assemblageproces in relatie tot inkoop, voorraad en verkoop geoptimaliseerd.

Eric Keuben, directeur Wholesale & Distribution bij Unit 4 Agresso: "De geïntegreerde groothandel ontplooit activiteiten van achter- of voorliggende schakels in de keten. Denk aan retailactiviteiten, zelf produceren of vermarkten van privatelabels. Hierdoor krijgen ze meer behoefte aan flexibiliteit, inzicht in de voorraad, het bestelgedrag en de wensen van de afnemers. Deze trends hebben we verwerkt in de 2010 release van Agresso Wholesale om zo handelsbedrijven nog beter proactief te ondersteunen in hun activiteiten."

Unit 4 Agresso presenteert de nieuwe versie van Agresso Wholesale tijdens de ICT & Logistiek beurs op stand 07.B010.

BERICHT VOOR DE REDACTIE