Ingezonden persbericht



---



CheapTickets tekent opnieuw een belangrijke overeenkomst met Amadeus

"De succesvolle relatie tussen CheapTickets en Amadeus Benelux dateert van 2001 en met de toevoeging van de volledige online business in 2006 is de samenwerking versterkt en heeft het gedurende deze jaren bewezen perfect te functioneren voor beide bedrijven."

Hoofddorp, Nederland, 9 november 2009: Amadeus, één van de leiders in technologie-en distributiesystemen voor de reis-en toeristenindustrie, heeft voor een periode van 5 jaar een belangrijke overeenkomst gesloten met CheapTickets, de belangrijkste online travel services onderneming van Nederland, actief in de vrijetijds- en zakelijke markt.

"Dit is een zeer belangrijke overeenkomst voor ons", zegt René Schukkink, Commercieel Directeur Amadeus Benelux, "omdat het laat zien dat onze 'partnership' aanpak een echte meerwaarde biedt aan CheapTickets en ons beide in staat stelt zaken verder te ontwikkelen."

Door de vergaande investeringen in nieuwe technologieën en technologie optimalisaties kan Amadeus antwoord geven op de behoeften van de online travel bedrijven die op zoek zijn naar snelle en gemakkelijke boekingsprocessen. Amadeus' online product portfolio biedt de beste mogelijkheden voor CheapTickets om hun dienstverlening verder uit te bouwen. De lancering van CheapTicketsBusiness.nl is één van de meest recente voorbeelden van deze samenwerking en bevestigt het marktleiderschap van Amadeus in online oplossingen.

"Onze ambitie om een belangrijke internationale online 'Champions leaguespeler' te zijn, wordt ondersteund door de producten en diensten die Amadeus ons levert", vult Raymond Vrijenhoek, CEO van CheapTickets, aan.
- einde -

Opmerkingen voor de redactie

CheapTickets.nl is opgericht in 2001 door de Beins Travel Group en begon op de Nederlandse markt met CheapTickets.nl. Met een jaarlijkse omzet van 150 miljoen euro is het bedrijf marktleider in Nederland op het gebied van de verkoop van vliegtickets, accommodaties, huurauto's en pakketreizen. In 2007 werd de Duitse website CheapTickets.de gelanceerd, aangevuld met een callcenter in Saarbrücken. Naast de kantoren in Nederland en Duitsland heeft het bedrijf ook een filiaal op Curaçao.

Meer informatie over CheapTickets is beschikbaar op www.cheaptickets.nl

Amadeus is voor aanbieders, verkopers en afnemers van reizen de favoriete technologiepartner in de branche. Het bedrijf biedt distributie, IT en point-of-sale oplossingen om haar klanten te helpen in te spelen, te groeien en succesvol te zijn in de snel veranderende reisindustrie. Tot de klanten van Amadeus behoren reisaanbieders (luchtvaartmaatschappijen, hotels, autoverhuurbedrijven, spoorwegmaatschappijen, veerboot, cruise lines, verzekeringsmaatschappijen en touroperators), reisverkopers (reisbureaus) en reisafnemers (bedrijven en privé reizigers). De diensten van Amadeus zijn gegroepeerd in vier categorieën oplossing - Distribution & Content, Sales & e-Commerce, Business Management en Services & Consulting.

Amadeus heeft kantoren in Madrid (hoofdkantoor en marketing), Nice (ontwikkeling) en Erding (Operations - centrum voor gegevensverwerking) en regionale kantoren in Miami, Buenos Aires en Bangkok. Op marktniveau onderhoudt Amadeus Customer Operations via 71 lokale Amadeus organisaties contacten met 219 markten. Het bedrijf is meerderheidseigendom van WAM Acquisition, waarvan de aandeelhouders BC Partners, Cinven, Air France, Iberia en Lufthansa zijn. Amadeus heeft meer dan 8.600 werknemers wereldwijd, van 105 nationaliteiten.

Meer informatie over Amadeus vindt u op: www.benelux.amadeus.com



Ingezonden persbericht