Gemeente Heerde



Persbericht

Datum:  9 november 2009




Jaarlijks overleg partnergemeenten Heerde en Balve geslaagd




Op zaterdag 7 november bezocht het Comité Internationale Contacten Heerde (CICH) haar partnergemeente Balve in Duitsland. Ze hadden daar het jaarlijkse overleg over de activiteiten voor de komende periode. Daarnaast werd een bezoek afgelegd aan een bedrijf in die plaats.


Activiteiten

Tijdens het overleg tussen de internationale comités van Balve en Heerde werd gesproken over de activiteiten van komend jaar. Zo zal Heerde aanwezig zijn op de Kerstmarkt in Balve die op 6 december plaatsvindt. Verder wordt gezocht naar een goede voortzetting van de Boomfeestdag in maart. In het verleden was altijd één van de basisscholen de gastheer voor deze dag, maar helaas blijken die geen tijd meer te kunnen vrijmaken. Vandaar dat het CICH op zoek is naar een andere gastheer voor deze dag, aangezien de basisschool in Balve erg enthousiast is om ook in 2010 weer mee te doen. Ook werd de uitwisseling tussen de jongerencentra van beide plaatsen besproken. Duidelijk werd dat de verhouding tussen beide plaatsen nog altijd zeer goed is en beide comités zich ten volle willen inzetten om de waardevolle uitwisselingen, met name tussen jeugd, zo goed mogelijk te laten verlopen.




Bedrijfsbezoek

's Middags werd een bezoek gebracht aan de firma Jedowski in Balve. Dit is een vleesverwerkend bedrijf met een lange geschiedenis. Uitvoerig werd uitgelegd hoe (met name) allerlei soorten worsten worden gemaakt. De firma kent Heerde goed, want tijdens het schaapscheerderfeest in 2008 hebben ze hier met een kraam gestaan.




Einde persbericht





Gemeente Heerde