Ingezonden persbericht



---



oneworld voor zevende achtereenvolgende jaar gekozen tot beste luchtvaartalliantie

Maandag, 9 november 2009: oneworld( is tijdens de World Travel Awards voor de zevende keer op rij uitgeroepen tot 's werelds beste luchtvaartalliantie. De Wall Street Journal omschrijft de World Travel Awards als de Oscars van de reisbranche.

oneworld heeft de titel van beste luchtvaartalliantie nog steeds elk jaar gewonnen sinds deze categorie in 2003 door de World Travel Awards geïntroduceerd werd. oneworld heeft ook drie keer de titel van beste luchtvaartalliantie van Business Traveller magazine gewonnen.

De 2009 awards werden gisteravond tijdens een ceremonie in Londen uitgereikt - 24 uur voordat oneworld haar nieuwste aanwinst toevoegt, Mexicana, dat voor het elfde jaar op rij is uitgeroepen tot World Travel Awards' Leading Airline for Mexico and Central America.

De World Travel Awards zijn gebaseerd op de stemmen van meer dan 180.000 reisagenten en andere reisprofessionals uit de hele wereld.

John McCulloch, oneworld Managing Partner, in een verklaring: "De focus van oneworld heeft altijd gelegen op de kwaliteit van onze alliantieleden, niet op kwantiteit. Daarom is het erg bemoedigend om ons record als enige alliantie ooit deze World Travel Award te winnen sinds de introductie ervan zeven jaar geleden, te behouden. Het is opnieuw een enorme blijk van vertrouwen van de meest deskundige personen in de reisbranche wereldwijd."

Over oneworld

oneworld overkoepelt een aantal van de grootste en beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld: American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN, Malév Hungarian Airlines, Qantas en Royal Jordanian, plus ongeveer 20 dochtermaatschappijen zoals American Eagle, het Zuid-Afrikaanse Comair, Dragonair, LAN Argentina, LAN Ecuador en LAN Peru. Mexicana en haar dochteronderneming Click Mexicana worden 10 november 2009 lid van de alliantie en het Russische S7 treedt in 2010 toe.

Deze luchtvaartmaatschappijen:

. Bedienen samen ca. 750 luchthavens in bijna 150 landen, met ca. 8500 vluchten per dag.
. Hebben bijna 550 luchthavenlounges voor luxeklanten.
. Vervoeren ongeveer 330 miljoen passagiers per jaar.
. Stellen 300.000 mensen tewerk.
oneworld gekozen tot 's werelds beste luchtvaartalliantie.2


. Beheren bijna 2500 vliegtuigen.

. Generen jaarlijks ongeveer 100 miljard dollar aan inkomsten.

oneworld is de enige alliantie met leden uit Zuid-Amerika, het Aziatische Midden-Oosten en Australië.

Dankzij de alliantie kunnen deze luchtvaartmaatschappijen hun klanten meer service en voordelen bieden dan ze dat afzonderlijk zouden kunnen. Dit houdt onder andere in dat klanten de beschikking hebben over een groter routenetwerk, betere mogelijkheden hebben om frequent-flyermijlen en -punten te verdienen en te verzilveren binnen het gehele netwerk van oneworld en gebruik kunnen maken van meer lounges op de luchthavens. oneworld biedt bovendien meer alliantietarieven dan welke alliantie dan ook.