Ingezonden persbericht


Persbericht

Multimedia-auto biedt omzetmogelijkheden voor
serviceproviders, autofabrikanten en contentleveranciers

Alcatel-Lucent presenteert samen met ng Connect-partners de 'LTE Connected Car'

Rijswijk, Hilversum, 9 november 2009 â¤* Alcatel-Lucent presenteert samen met enkele ng Connect-partners, waaronder Toyota Motor Sales U.S.A., QNX Software Systems en Atlantic Records, de LTE Connected Car. Deze conceptcar is voorzien van de nieuwste 4G/LTE-technologie (Long Term Evolution). Hiermee beschikken inzittenden over een zeer snelle internetverbinding. Dit opent de weg naar een groot aantal nieuwe gebruiksmogelijkheden voor consumenten op het gebied van entertainment, informatievoorziening, navigatie en veiligheid in de auto. Voor serviceproviders, autofabrikanten en contentleveranciers biedt de Connected Car extra omzetmogelijkheden.

De LTE Connected Car is een voorbeeld van de ongekende mogelijkheden van mobiele communicatie in de toekomst. Alcatel-Lucent loopt hierin voorop met technologie voor mobiele-breedbandnetwerken op basis van LTE. Alcatel-Lucent gaat hierbij uit van een combinatie van openheid van het web en 'service intelligence'. Dit maakt het mogelijk gebruikers informatie te bieden, die specifiek voor hen relevant is, bijvoorbeeld op basis van hun locatie onderweg.

Geïntegreerde technologieën

Bij de ontwikkeling van de conceptcar combineerde Alcatel-Lucent een LTE-breedbandradiolink â¤* die multimediadiensten via de cloud naar de auto brengt â¤* met een ingebouwde WiFi-omgeving. Een draadloos netwerk werd geïntegreerd met de besturingssoftware van QNX Software Systems, dat embedded software ontwikkelt. Alcatel-Lucent zorgde ook voor de volledige integratie van de multimediadiensten in de auto, zoals mobiel gamen en video on demand. Alle functies samen zorgen voor een breed pakket van mogelijkheden.

ng Connect Program
Bij de ontwikkeling van de conceptcar werkt Alcatel-Lucent nauw samen met partners van het ng Connect Program. Dit initiatief van Alcatel-Lucent brengt een groot aantal partijen op het gebied van consumentenelektronica, breedbandtechnologie en content samen. De rol van Alcatel-Lucent is vooral het leveren van technologie en expertise op het gebied van mobiel breedband, triple play en multimedianetwerken. Het bedrijf heeft uitgebreide ervaring in het ontwikkelen van ecosystemen waarin verschillende technologieën een rol spelen.

Meer informatie en een video-impressie zijn beschikbaar op: www.ngconnect.org/lteconnectedcar.

Meer informatieve over de LTE-oplossing van Alcatel-Lucent is te vinden op www.alcatel-lucent.com/lte.

####

Over het ng Connect Program
Het ng Connect Program richt zich op de ontwikkeling van breedbanddiensten op basis van Long Term Evolution (LTE) en andere snelle-breedbandtechnologieën. Het programma is in 2009 gestart en wordt gesteund door tal van bedrijven op het gebied van consumentenelektronica, breedbandtechnologie en content. Deelnemers zijn 4DK, Alcatel-Lucent, Atlantic Records, BUZZMEDIA, chumby, Connect2Media, Creative Technology Ltd, dimedis, FISHLABS, GameStreamer, Inc., Gemalto, HP, Intamac Systems Ltd, Kabillion, Kyocera Communications, Inc., LearningMate, MediaTile, QNX, R360, RebelVox LLC., Samsung, SIGNEXX, Total Immersion, Toyota Motor Sales U.S.A., Inc., TuneWiki, V-Gate en Words & Numbers. Meer informatie is beschikbaar op www.ngconnect.org.

Over Alcatel-Lucent
Alcatel-Lucent (Euronext Paris en NYSE: ALU) levert oplossingen die serviceproviders, ondernemingen en overheden wereldwijd in staat stellen om spraak-, data- en videocommunicatiediensten aan eindgebruikers aan te bieden. Alcatel-Lucent is een leider op het vlak van vaste, mobiele en geconvergeerde breedbandnetwerken, IP-technologieën, applicaties en services. Het bedrijf profiteert van de ongeëvenaarde technische en wetenschappelijke expertise van Bell Labs, een van de grootste innovatieorganisaties in de communicatiemarkt. Met activiteiten in meer dan 130 landen en het meest ervaren wereldwijde serviceteam in deze sector is Alcatel-Lucent een lokale partner met een wereldwijd bereik. Alcatel-Lucent realiseerde in 2008 een omzet van 16,98 miljard euro en het hoofdkantoor bevindt zich in Parijs. Voor meer informatie zie www.alcatel-lucent.com.



Ingezonden persbericht