Ingezonden persbericht


Persbericht

ZyLAB benoemt Pieter Varkevisser tot Chief Executive Officer

Amsterdam, 9 november- ZyLAB, een innovatieve ontwikkelaar van Information Access Solutions, heeft Pieter Varkevisser benoemd tot Chief Executive Officer. Hij zal de organisatie gaan leiden in de volgende fase van haar wereldwijde groei. Als onderdeel van deze overgang heeft Prof. Dr. ir. Jan Scholtes, de rol van voorzitter van de raad van commissarissen en Chief Strategy Officer van ZyLAB op zich genomen.

"ZyLAB heeft een leidende positie bereikt binnen de information access technologie markt, met belangrijke klanten bij commerciële- en overheidsorganisaties in de gehele wereld," geeft de heer Varkevisser aan. "Ik kijk er naar uit om deze solide organisatie uit te bouwen en het groeiproces door te zetten. ZyLAB heeft een uitgebreide reeks van innovatieve oplossingen die voldoen aan de information access behoeften van zowel kleine als grote organisaties en heeft een bewezen track record van belangrijke implementaties die haar positie als marktleider ondersteunen."

Als nieuwe directeur en CEO, is Pieter Varkevisser verantwoordelijk voor het benutten van de marktkansen van de organisatie, het ontwikkelen van strategische partnerschappen en de positionering van de onderneming voor duurzame groei. Voordat Varkevisser zich bij ZyLAB aansloot was hij een industrie expert bij Waterland Private Equity investeringen en interim CEO van Fa-med, één van de bedrijven binnen dat portfolio. Van april 2004 tot oktober 2008 was hij CEO van SDL Tridion. Tijdens zijn loopbaan bij SDL Tridion heeft het bedrijf 17 opeenvolgende winstgevende kwartalen en een zeer sterke groei mogen meemaken. Daarvoor was Pieter Varkevisser CEO van DataDistilleries en werkte hij bijna 2 decennia in leidinggevende posities binnen de productontwikkeling bij diverse software bedrijven.

"In de afgelopen 20 jaar ben ik zeer nauw betrokken geweest bij bijna alle facetten van ons bedrijf in mijn rol als CEO van ZyLAB", zegt Prof. Dr. ir. Jan Scholtes. "In die periode is ZyLAB gegroeid van een kleine, startende organisatie naar een internationaal bekende information access technologie provider met kantoren over de hele wereld en meer dan 100 werknemers. Pieter's leidinggevende capaciteiten en zijn ruime ervaring in de software industrie maken hem tot een zeer geschikte kandidaat om ZyLAB naar het volgende niveau van groei en uitbreiding te leiden."

Als voorzitter van de raad van commissarissen en Chief Strategy Officer zal Prof. Dr. ir. Jan Scholtes onderzoek gaan doen naar nieuwe strategische technologieën en producten voor de organisatie om vervolgens te helpen deze oplossingen op de markt te brengen via belangrijke klanten en analisten uit de industrie. Scholtes, die onlangs is voorgedragen om in 2010 tot het bestuur van AIIM toe te treden, zal ook zijn hoogleraarschap en zijn benoeming als "Bijzonder Hoogleraar Text Mining" verder invullen bij de afdeling Knowledge Engineering aan de universiteit van Maastricht.

Over ZyLAB
ZyLAB - opgericht in 1983 - is een toonaangevende leverancier van information access oplossingen die Global 2000-bedrijven en overheden helpt bij het digitaal archiveren en beheren van miljoenen pagina's gedigitaliseerde papieren- en elektronische documenten, inclusief e-mail en multimedia. Door de complete onderzoeksmogelijkheden van ZyLAB, met hoge kwaliteit zoek- en vindopties in ruim 400 talen, kunnen gebruikers alle informatie eenvoudig online organiseren en delen. Met ruim 9.000 installaties wereldwijd en meer dan 1.7 miljoen verkochte licenties beschikt ZyLAB over veel ervaring en kennis in uiteenlopende bedrijfssectoren en -applicaties. ZyLAB's Europese klanten omvatten een aantal toonaangevende organisaties op het gebied van onderzoek en justitie zoals de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD), Serious Fraud Office in het Verenigd Koninkrijk, de Duitse Douane (ZKA), de Zweedse belastingdienst (Skatteverket) en het Italiaanse ministerie van Justitie (Ministerio della Giustizia Italiana). Belangrijke klanten in de VS zijn overheidsinstanties als de FBI, CIA, Securities and Exchange Commission, Internal Revenue Service, Department of Homeland Security, the White House en Department of the Treasury. Daarnaast zijn ook bekende merken als Pepsico, Anheuser-Busch en Pacific Life Insurance Company klant van ZyLAB. De onderneming heeft hoofdkantoren in Amsterdam en Washington DC en regionale kantoren in Barcelona, Düsseldorf, Londen, Parijs en Singapore. Voor meer informatie: www.zylab.com