Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Europese bedrijven voorspellen dat ontslagen zullen afnemen

UK - 9 november 2009 - Volgens een onderzoek van adviesbureau Watson Wyatt voorspellen Europese bedrijven dat het percentage ontslagen de komende 6 maanden langzaam zal afnemen.

Uit het onderzoek - met meer dan 700 Europese deelnemers - blijkt dat 47 procent van de bedrijven de afgelopen 6 maanden vaste werknemers heeft moeten ontslaan, terwijl 30 procent verwacht dit de komende 6 maanden te moeten doen. Zo begint ook de personeelsstop langzaam maar zeker terrein te verliezen. Zo'n 60 procent van de bedrijven kende het afgelopen half jaar een personeelsstop. Slechts 38 procent van de respondenten verwacht dit de komende tijd te zullen voortzetten.

Echter, het patroon verschilt per land. Zo denkt 45 procent in landen als Ierland, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk dat de reductie van vast personeel de komende 6 maanden zal doorgaan. Uit het onderzoek blijkt eveneens dat een hoog percentage (40 tot 45 procent) van bedrijven in bepaalde sectoren verwacht nog werknemers te moeten ontslaan. Dit zijn met name de auto-industrie, financiële dienstverlening en telecommunicatie. Daarentegen blijken de energie en farmaceutische industrie relatief veilige havens voor werknemers.

Figuur Europese verwachtingen aanname/ontslag

Afgelopen 6 mnd
Komende 6 mnd
Ontslag/reductie van vaste medewerkers
47%
30%
Vermindering van tijdelijk personeel
48%
27%
Ontslag reductie van seizoensmedewerkers
25%
16%
Personeelsstop
60%
38%
Vast personeel aannemen
4%
8%
Tijdelijk personeel aannemen
6%
6%

Salarisbevriezingen beginnen ook te ontdooien. In een zelfde onderzoek van Watson Wyatt uit juni, gaf 70 procent aan salarissen te bevriezen. Nu is het percentage dat een salarisbevriezing kent, of dit de komende 12 maanden verwacht te doen, gedaald tot 57 procent. Van de 47 procent van de organisatie die een salarisbevriezing kennen, hebben vier van de tien bedrijven nog niet besloten of ze deze in 2010 gaan opheffen of niet.

De snelheid en diepte van de crisis kenmerkt zich in de mate waarin ontslagen en salarisbevriezingen zijn toegepast, maar de gangbaarheid van deze maatregelen lijken in 2010 aanzienlijk af te nemen, zegt Sven Slavenburg, Practice Leader Human Capital Consulting bij Watson Wyatt.

Eén gevolg van de recessie is de wijdverspreide bedrijfsherstructurering. Het afgelopen half jaar heeft 58 procent van de respondenten aanzienlijke wijzigingen doorgevoerd. Voor de komende maanden verwacht nog eens 56 procent dit de komende maanden te zullen doen. Deze herstructureringen zijn het meest voorkomend in Ierland, Italië, Rusland, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

Echter, in het onderzoek staat dat ondanks de aanzienlijke herstructureringsprogramma's veel bedrijven geen veranderingen hebben doorgevoerd in functies en de vastlegging daarvan.

"Veel bedrijven in Europa hebben interne herstructureringen gerapporteerd om hun organisatie af te stemmen op de nieuwe economische realiteit", zegt Slavenburg. "Bedrijven hebben nu de gelegenheid om in deze periode van relatieve stabiliteit hun aandacht te vestigen op het implementeren van deze veranderingen in functies, beloning, talent en werknemersbetrokkenheid om de samenhang tussen mensen en de bedrijfsvoering te verbeteren". Watson Wyatt zegt dat bedrijven die hun business model en bedrijfsprocessen veranderen er op moeten letten dat ze deze veranderingen volledig doorvoeren in de organisatie in termen van functiebeschrijvingen en verantwoordelijkheden. Het is cruciaal dat organisaties ervoor zorgen dat functieverantwoordelijkheden, vaardigheden en competenties steeds worden afgestemd op de business. Functies die niet zijn herzien en misschien de aansluiting met de business missen, leiden tot inefficiëntie, een gebrek aan focus en ongemotiveerde werknemers.

"Nu de recessie ten einde begint te lopen, zullen organisaties proactief moeten handelen en ervoor zorgen dat hun personeelsbeleid in staat is om op een aantrekkende economie in te spelen. Salarisbudgetten zullen weliswaar nog krap zijn en werknemersbetrokkenheid laag, maar getalenteerde werknemers zien hun kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk verbeteren." aldus Slavenburg.

Watson Wyatt
Watson Wyatt (NYSE, NASDAQ: WW) is de vertrouwde business partner van toonaangevende organisaties op het gebied van financiële en personeelskwesties wereldwijd. De wereldwijde diensten van het bedrijf omvatten: kosten- en effectiviteitbeheer van personeelsvoorzieningen; ontwikkeling van aantrekkings-, aanhoudings- en beloningsstrategieën; advisering van pensioensponsors en andere instellingen inzake optimale investeringsstrategieën; levering van strategische en financiële adviezen aan verzekeraars en financiële dienstverleners; en de levering van verwante technologische, outsourcing- en informatiediensten. Watson Wyatt heeft 7.700 medewerkers in 33 landen.

Noot voor redacties

Noot voor de redactie,