Ingezonden persbericht


Persbericht

Adobe webconferencing verbetert samenwerking binnen ondernemingen

Acrobat Connect Pro biedt nieuwe mogelijkheden om real-time participatie te verhogen via aantrekkelijke webcommunicatie

Amsterdam, 9 november 2009 - Adobe Systems Incorporated (Nasdaq: ADBE) heeft de mogelijkheden van de webconferencing-oplossing Adobe® Acrobat® Connect(TM) Pro uitgebreid. Organisaties kunnen hierdoor rijke communicatie en aantrekkelijke samenwerkingsmogelijkheden bieden aan medewerkers, partners en klanten. Organisaties kunnen de interactie met klanten aanzienlijk verbeteren door meer gezamenlijke meetings, trainingssessies en webseminars te organiseren die de real-time participatie verhogen en mensen samenbrengen waar en wanneer dit gewenst is.

"Communicatie en samenwerking zijn absoluut cruciaal voor het succes van ondernemingen en individuen", stelt Arun Anantharaman, vice president Acrobat Connect Pro bij Adobe. "Acrobat Connect Pro is eenvoudig te gebruiken, technisch flexibel, zeer veilig en het past uitstekend binnen de IT-infrastructuur van een organisatie. Wij helpen onze klanten bij het succesvol delen en verspreiden van hun kennis en ideeën."

De nieuwste versie van Acrobat Connect Pro integreert met alle software voor audioconferencing, waardoor organisaties reeds gedane investeringen maximaal kunnen benutten. Telefoonaudio kan gelijktijdig met de webconferentie worden opgenomen en deze kan vervolgens gestreamd worden naar de deelnemers aan de meeting die alleen gebruik maken van VoIP. De uitgebreide, geïntegreerde audiomogelijkheden voor teleconferencing zijn onder andere call control, deelnemersbeheer en gesynchroniseerde opnames. De integratie met InterCall, 's werelds grootste leverancier van conferencing- en collaboratiediensten, stelt klanten in staat om Acrobat Connect Pro te gebruiken in combinatie met InterCall audioconferencing.

De hogere webinar-capaciteit stelt gebruikers in staat om te communiceren met tot wel 80.000 deelnemers. De sessies hebben een grote impact aangezien zij gebruik maken van rijke media demonstraties, live-verbinding, video-opnames en interactiviteit. De nieuwe capaciteit is een belangrijk voordeel bij grote marketingevenementen, productintroducties, politieke bijeenkomsten en effectieve eLearning-programma's.

Acrobat Connect Pro biedt verbeterde beveiligingsopties zoals extra veilige desktop sharing. Hierdoor kan er beter voldaan worden aan compliance-voorschriften. Nieuwe administratieve instrumenten bieden klanten de mogelijkheid om te bepalen welke applicaties zij via het scherm willen delen met anderen. Zij kunnen hierdoor eenvoudig samenwerken zonder grote beveiligingsrisico's.

Met deze release introduceert Adobe ook een nieuw implementatiemodel. Naast de huidige hosted en on-premise toepassingsmogelijkheden, komt Adobe Acrobat Connect Pro ook beschikbaar als managed service. Klanten krijgen hierbij de mogelijkheid om de IT-ondersteuning uit te besteden, terwijl ze wel profiteren van de voordelen op het gebied van beveiliging en beheer.

De integratie met Adobe Acrobat zorgt voor een verbeterde workflow en uitgebreide opties voor documentbeheer door native ondersteuning van PDF. Ook biedt de nieuwe versie de mogelijkheid om Acrobat Connect Pro meetings direct in te plannen vanuit Lotus Notes. Het migreren van accounts is vereenvoudigd voor bestaande klanten die de instellingen van de implementatie willen veranderen. Daarnaast biedt certificering on-premise klanten de mogelijkheid om Acrobat Connect Pro te draaien op de infrastructuur van VMware. Bovendien werkt Adobe momenteel aan de Acrobat Connect Pro Mobile-applicatie die deelname aan meetings via mobiele apparaten mogelijk maakt. De eerste mobiele apparaten die hier gebruik van kunnen maken zijn de Apple iPhone en iPod touch.

Acrobat Connect Pro maakt gebruik van de Adobe Flash® Player, die geïnstalleerd is op meer dan 98 procent van alle desktop PC's met internetverbinding en is hiermee volledig compatibel met alle platformen. De oplossing biedt praktisch iedereen de mogelijkheid om direct deel te nemen aan een online meeting zonder hiervoor extra software te hoeven downloaden.

Beschikbaarheid
Acrobat Connect Pro is per direct beschikbaar op hosted, on-premise of managed service basis. De talen die ondersteund worden zijn Engels, Frans, Duits, Japans, Italiaans, Spaans, Nederlands, Braziliaans, Koreaans, Turks, Russisch en vereenvoudigd Chinees. Ga voor meer informatie naar: www.adobe.com/acrobatconnectpro .

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe zorgt voor een revolutie in de manier waarop er in de wereld wordt omgegaan met ideeën en informatie, op elk moment, elke plaats en via elk medium. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.nl of www.adobe.com .

Een PDF van dit persbericht vindt u hier: http://www.adobe.com/nl/aboutadobe/pressroom/pr/nov2009/Acrobat_Connect.pdf

Voor verdere informatie kunt u kijken op: http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/Adobe-Systems/Adobe-webconferencing-verbetert-samenwerking-binnen-ondernemingen/c/385/n/6322

Altijd als eerste de laatste persberichten van Adobe Systems Benelux via deze RSS-feed: feed://www.lewiswire.com/nl/rss.php?client=385

Kijk ook op de Adobe-Twitter: http://www.twitter.com/adobesystemsnl

###

© 2009 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe, the Adobe logo, Acrobat Connect and Flash are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.






Ingezonden persbericht