Ingezonden persbericht


QATAR AIRWAYS VLIEGT NU OOK OP AMRITSAR EN GOA

10 droombestemmingen in India vanuit Nederland

9 november 2009

Parijs, FRANKRIJK - Qatar Airways kondigt twee nieuwe bestemmingen aan in India met de opening van Amritsar in het Noorden (Pendjab) en Goa aan de westkust. Met deze twee nieuwe lijnen biedt Qatar Airways nu 10 bestemmingen in India: Delhi, Mumbai, Chennai, Hyderabad, Ahmedabad, Trivandrum, Cochin, Kozhikode, Goa en Amritsar.

Akbar Al Baker, CEO van Qatar Airways, zegt: "Deze nieuwe vluchten naar de bestemmingen Amritsar en Goa geven het begin aan van een nieuwe periode van groei voor Qatar Airways. De opening van 3 nieuwe lijnen in minder dan twee maanden benadrukt het uitzonderlijke dynamische karakter van ons bedrijf."

"Wij zijn blij onze services, onlangs onderscheiden voor hun uitstekende kwaliteit, te kunnen aanbieden aan passagiers die richting India reizen, een zeer populaire bestemming onder onze Europese clientèle", voegt hij toe.

Ontdek India...
()

Amritsar: een magische bestemming

De stad Amritsar is een schitterende combinatie van tradities, kleuren en culturen. Met haar vele religieuze centra en historische plaatsen, biedt deze stad een overweldigende mix van heden, verleden en toekomst. Amritsar staat ook bekend om haar Gouden Tempel, een belangrijk Sikh monument dat in India jaarlijks meer bezoekers trekt dan de Taj Mahal.

Goa: pure ontspanning
Goa is ideaal voor Europeanen die op zoek zijn naar een idyllische bestemming. Het is een locatie die exotische stranden, culinaire ontdekkingen en een gastvrije bevolking combineert. Ook biedt Goa veel mogelijkheden op cultureel gebied. Qatar Airways is de eerste internationale luchtvaartmaatschappij die vliegt op Goa.

Qatar Airways biedt vluchten vanaf verschillende Europese vluchthavens (Parijs, Londen, Frankfurt, München....) met meerdere verbindingsmogelijkheden bij vertrek vanuit Amsterdam. Neem voor meer informatie contact op met onderstaand perscontact.

Het reserveren van tickets is mogelijk via een reisbureau of via de website www.qatarairways.com. Passagiers die meer informatie wensen over hun reis of hun tickets willen reserveren voor één van de 84 bestemmingen van de maatschappij, kunnen Qatar Airways ook bellen (van maandag tot vrijdag, tussen 09.00 en 17.00 uur) op:

0900 0400404
Lokaal nummer vanuit Nederland voor reservaties (prijs van een lokale oproep).

Over Qatar Airways:

Qatar Airways is één van de snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Zij bezit momenteel een vloot van 71 Airbus- en Boeing-toestellen en vliegt op 82 toeristische en zakelijke bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Zuid Azië, het Verre Oosten en Noord-Amerika.

De Economy Class van Qatar Airways is onlangs verkozen tot 'Beste Economy Class ter wereld' in het kader van de jaarlijkse Skytrax enquête, gebaseerd op de antwoorden van 16 miljoen reizigers. Naast 5 sterren voor haar servicekwaliteit, heeft Qatar Airways ook voor het zevende opeenvolgende jaar van Skytrax de onderscheiding 'Beste boordpersoneel van het Midden-Oosten' ontvangen en voor het vierde opeenvolgende jaar de onderscheiding 'Beste luchtvaartmaatschappij van het Midden-Oosten'. Bezoek voor meer informatie www.qatarairways.com

Qatar Airways heeft de ambitie om in 2013 een vloot van 110 toestellen te bezitten, bijna een verdubbeling van het huidige aantal. Momenteel heeft het bedrijf meer dan 200 toestellen in bestelling met een waarde van meer dan 40 miljard dollar. De luchtvaartmaatschappij is één van de klanten van de Airbus A380 'super jumbo' met 5 vaste bestellingen voorzien vanaf 2012, zodra de nieuwe internationale luchthaven van Doha operationeel zal zijn. Bezoek voor meer informatie www.ndiaproject.com