Ingezonden persbericht


Persbericht

9 november, 2009

Suntech breidt Europees senior managementteam uit

Samenvatting persbericht

Suntech Power Holdings Co., ltd - 's werelds grootste leverancier van producten voor zonne-energie - breidt het Europees managementteam uit. De organisatie heeft vier nieuwe managers aangesteld: David Hogg is aangesteld als Head of Suntech Europa; Vedat Gürgeli, vicepresident sales Europa; Frank Weber, Marketing Director Europa en Carl von Braun is Director Project Finance Europa.

David Hogg heeft ruim 20 jaar ervaring in de zonne-energie industrie. Hij is de oprichter van CSG Solar AG (Duitsland) en leidde de organisatie als CEO sinds 2004. Vedat Gürgeli, die direct rapporteert aan Hogg, is afkomstig van Conergy. Hier heeft hij de afgelopen drie jaar de zaken op het gebied van photovoltaic (PV) beheerd als managing director voor de APAC-regio in Singapore en als managing director Zuid-Europa in Madrid. Frank Weber heeft ruim 18 jaar ervaring in internationale marketing. Hij heeft verschillende technologiebedrijven en fabrikanten geadviseerd en ondersteund bij bedrijfskritieke zaken. Carl von Braun was CFO bij CSG Solar. Hij begon zijn carrière bij de Deutsche Babcock-Borsig Group als commercieel manager en financieel controller bij verschillende nationale en internationale projecten.

Volledige persbericht

SCHAFFHAUSEN, Zwitserland - 9 november, 2009 - Suntech Power Holdings Co., ltd - 's werelds grootste leverancier van producten voor zonne-energie - kondigt vandaag de versterking van het Europees managementteam aan. De organisatie heeft vier nieuwe managers aangesteld: David Hogg is aangesteld als Head of Suntech Europa; Vedat Gürgeli, vicepresident sales Europa; Frank Weber, Marketing Director Europa en Carl von Braun is Director Project Finance Europa. Suntech heeft sinds begin 2009 het aantal medewerkers verviervoudigd. De focus bij deze uitbreiding ligt voornamelijk op senior managementposities en klantgerelateerde functies als sales, marketing en after sales ondersteuning. Vooral Suntech's hoofdkantoor in Zwitserland (Schaffhausen) en het kantoor in Duitsland (München) hebben nu een team dat uitgebreide mogelijkheden biedt voor klantsupport.

"Deze aanstellingen in ons Europees managementteam zijn een enorme stap voorwaarts in het versterken van onze Europese werkzaamheden", zegt Dr. Zhengrong Shi, voorzitter en CEO van Suntech. "We hebben nu lokale ondersteuning voor ons steeds groter wordende Europese klantenbestand. Al deze managers brengen goede kennis van de markt en managementexpertise met zich mee. Dit zal zeker helpen de status en reputatie van het Suntech-merk te versterken in Europa."

David Hogg heeft ruim 20 jaar ervaring in de zonne-energie industrie. Hij is de oprichter van CSG Solar AG (Duitsland) en leidde de organisatie als CEO sinds 2004. Daarvoor was Hogg managing director bij Pacific Solar (Australië), een bedrijf dat zich voornamelijk bezighoudt met de ontwikkeling van crystalline silicon on glas (CSG)-technologie. Hij startte zijn carrière in de zonne-energie bij Unisearch. Hier hield hij zich bezig met het vercommercialiseren van technologieën die door de Universiteit van New South Wales in Sydney werden ontwikkeld. Hogg is afgestudeerd in mechanical engineering.

Vedat Gürgeli, die direct rapporteert aan Hogg, is afkomstig van Conergy. Hier heeft hij de afgelopen drie jaar de zaken op het gebied van photovoltaic (PV) beheerd als managing director voor de APAC-regio in Singapore en als managing director Zuid-Europa in Madrid. Daarvoor werkte Gürgeli ruim zes jaar als general manager APAC voor de Blaupunkt aftermarket voor Bosch in Penang, Maleisië en als hoofd productmanagement op het hoofdkantoor in Duitsland. Daarnaast heeft hij ruim 10 jaar bij Sharp Mircoelectronics in Hamburg gewerkt, waar hij verschillende sales- en marketingfuncties heeft vervuld. Gürgeli is afgestudeerd in electronic engineering.

Frank Weber wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Suntech's Europese marketingteam, het promoten van de sales en het beheren van de reputatie van Suntech. Weber heeft ruim 18 jaar ervaring in internationale marketing. Hij heeft verschillende technologiebedrijven en fabrikanten geadviseerd en ondersteund bij bedrijfskritieke zaken. In zijn laatste functie was hij senior vicepresident corporate communications bij de Deutsche Post DHL waar hij marketingprofessionals en CEO's in Europa, het Midden Oosten en Afrika ondersteunde. Weber heeft zijn Masters behaald op de Universiteit van Heidelberg.

Carl von Braun was CFO bij CSG Solar. Hij begon zijn carrière bij de Deutsche Babcock-Borsig Group als commercieel manager en financieel controller bij verschillende nationale en internationale projecten. Daarna ging hij naar Hyperion Solutions Deutschland, waar hij als financieel manager werkte. Later werd hij CFO van een satellietcommunicatiefirma en financieel directeur bij een WLAN-organisatie. Von Braun heeft een business administration-diploma van de European Business School.

"Suntech heeft een indrukwekkende positie ingenomen in de algemene solar PV-industrie, maar ook zeker in de Europese markt", aldus David Hogg. "Ik kijk er naar uit om het toegewijde en steeds groter wordende team van Suntech leiding te gaan geven. Suntech is duidelijk toegewijd te groeien in zijn leidersrol door een uitbreidingsproces en constante product- en serviceverbetering."

Dr, Shi besluit: "Met onze drie regionale hoofdkantoren in Europa, Azië en Noord-Amerika kunnen we onze klantondersteuning wereldwijd lokaliseren. De toewijding om real-time klantenservice te verlenen onderstreept Suntech's missie om de aanname van de zonne-energietechnologie wereldwijd te promoten."

BERICHT VOOR DE REDACTIE