Narrowcasting ziekenhuis De Tjongerschans


HEERENVEEN, 20091109 -- Op 6 november 2009 heeft De Tjongerschans, als eerste ziekenhuis in het Noorden, op feestelijke wijze het startsein gegeven voor de officiële ingebruikname van narrowcasting, een vorm van wachtkamertelevisie, binnen het ziekenhuis.

In ieder wachtkamergebied zijn schermen geplaatst. Op deze circa 20 schermen wordt een keur aan informatie gegeven: algemene informatie, specifieke informatie passend bij het specialisme dat men op dat moment bezoekt en ziekenhuisoverstijgende informatie zoals het nieuws, weer en verkeer. Daarnaast laten de schermen ook de uitlooptijden per arts zien. Zo weet de wachtende patiënt precies waar hij/zij aan toe is. Uiteraard voorkomen we het liefst dat afspraken uitlopen en patiënten moeten wachten, maar de praktijk wijst wel eens anders uit. Men kan wanneer de uitlooptijd dat toelaat dan nog even rustig een kopje koffie gaan drinken.

Invoering van dit systeem is een uitdrukking van het streven van De Tjongerschans naar het bieden van een vergaande vorm van gastvrijheid voor patiënten en bezoekers, een van de speerpunten uit het beleidsplan `Beter met zorg'. In het lopende jaar en in de komende jaren wordt ruim geïnvesteerd in het ontwikkelen van een organisatie waarvoor een gastvrije omgeving, behandeling en bejegening voor patiënten en bezoekers een belangrijke waarde is. Ziek zijn is immers ingrijpend en je komt niet voor je plezier naar het ziekenhuis. Met deze service hoopt De Tjongerschans het verblijf in de wachtruimte te veraangenamen en tegelijkertijd patiënten en bezoekers te voorzien van informatie.

De schermen zijn geleverd en worden onderhouden door Mia Media. Mia Media richt zich op de zorgsector en is marktleider op dit gebied.





Ingezonden persbericht