Visconti brengt de balpen die past bij de Divina Proporzione


STADSKANAAL, 20091109 -- Visconti brengt de balpen die past bij de Divina Proporzione vulpen op de markt. Gemaakt van het originele materiaal waardoor de productie is gelimiteerd tot ongeveer 600 stuks.

Divina Proporzione staat voor een serie pennen, gemaakt volgens het principe van de Gulden snede, het goddelijke getal Phi: 1,618. Dit getal komt overeen met de `esthetische redenering': de ideale afmetingen waarvan bewezen is dat ze als een lust voor het oog worden ervaren. Kunstenaars en wetenschappers maken er veelvuldig gebruik van. Het getal Phi kan cirkels in tien (decagram) en in vijf (pentagram) gelijke stukken verdelen.

Visconti is een aantal jaren geleden met de Opera en Wallstreet collecties gestart met het zoeken naar perfectie in vormgeving: het concept om een cirkel vierkant te maken zonder de cirkel te verliezen is onder de noemer `squaring the circle' uitgewerkt en in deze collecties gerealiseerd. Inspiratie voor dit idee kwam van Leonardo da Vinci's tekening `Vetruvian Man'.

In 2006 introduceerde Visconti de Divina Proporzione vulpen, in gelimiteerde oplage en inmiddels uitverkocht. Bij deze pennen is de verhouding tussen houder en dop goddelijk: precies 1 staat tot 1,618. Ook het pentagram (waaraan goddelijke krachten worden toebedeeld) en het fenomeen 'cryptex' - een verborgen gecodeerde boodschap - zijn in deze pennenserie terug te vinden. Het materiaal - celluloid in de kleur briar - dat over was, is gebruikt om deze nieuwe balpennen, passend bij de vulpen te maken. Door de beperkte hoeveelheid van het materiaal kunnen er slechts 600 balpennen geproduceerd worden.

Details:
Divina Proporzione balpen
Limited production: 600 stuks
Formaat: medium
Materiaal: celluloid in de kleur briar
Metalen onderdelen: AG925 zilver
Sluiting: twist mechanisme
Clip: Visconti clip
Visconti My Pen System
Adviesverkoopprijs: ¤ 500,-
Per direct verkrijgbaar.

Over Pennenland
Pennenland is in 2000 opgericht door Bart Koster. In eerste instantie om via internet pennen te verkopen. Inmiddels is Pennenland officiële importeur van een aantal kwalitatief hoogstaande pennenmerken, waaronder Visconti. Het bedrijf werkt samen met een geselecteerde groep wederverkopers in de kantoorvakhandel: www.pennenland.nl





Ingezonden persbericht