Stichting Besparingsplanner wint Utrechtse ondernemersprijs


UTRECHT, 20091109 -- Stichting Besparingsplanner heeft tijdens de Startersdag van de Kamer van Koophandel Utrecht de prijs voor `beste ondernemingsplan' in de wacht gesleept. Na een wervelende finale kwam de Besparingsplanner uit de bus als meest kansrijke concept in de huidige marktomstandigheden.

De stichting ontvangt de prijs vanwege het vernieuwende karakter van de dienstverlening en de maatschappelijke inslag die gekozen is om de strijd aan te binden met de onoverzichtelijke financiële markt. Volgens de jury sluit de Besparingsplanner goed aan op de behoeften van de consument en is het plan op korte termijn realiseerbaar.

`We zijn zeer blij met het winnen van de ondernemingsprijs, temeer omdat het een blijk van waardering vanuit verschillende invalshoeken' , aldus Joost Meyboom, een van de initiatiefnemers van Stichting Besparingsplanner. Hij doelt daarmee op de vakjury die bestaat uit vertegenwoordigers van de ABN AMRO, de Kamer van Koophandel, BDO accountants en een Wijn & Stael advocaten.

Stichting Besparingsplanner helpt huishoudens overzicht te krijgen in hun financiële situatie door bij mensen thuis alle vaste kosten in kaart te brengen. Daarnaast signaleert men besparingen op het gebied van hypotheken, verzekeringen, energie en telecom. Uniek aan de dienstverlening is dat de stichting geen producten verkoopt en zonder winstoogmerk is opgericht. Door het gemeenschappelijk belang met de klant, maximaal besparen en overzicht bieden, zet de Besparingsplanner zich af tegen de huidige aanbieders van financiële producten. Per januari 2010 zal de Besparingsplanner haar activiteiten middels een franchiseprincipe in meerdere plaatsen in Nederland gaan aanbieden.

De wedstrijd is een initiatief van ondermeer de Kamer van Koophandel, het AD en Taskforce Innovatie en wordt jaarlijks gehouden om ondernemers in de regio te stimuleren. Het prijzenpakket bestaat uit een financiële bijdrage van ¤5000, gratis adviesuren van deelnemende partijen en een mediamix van kranten en televisie in Midden-Nederland.