Light in Business 2009 bevordert dialoog over duurzame verlichting


AMSTELVEEN, 20091109 -- Technische Unie heeft onlangs het lichtevenement Light in Business 2009 georganiseerd over de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzame lichttechnieken. Lichtspecialisten van verschillende leveranciers informeerden klanten en relaties over de functionele mogelijkheden van de nieuwste armaturen en geïntegreerde huiselektronica. Technische Unie wil kennisoverdracht over duurzame lichttechnieken bevorderen als stimulans voor gebruik in de toekomst.

Duurzaamheid krijgt in ontwerpen van nieuwbouw- en renovatieprojecten meer en meer een vaste plaats, ook ten aanzien van verlichting. Goede verlichting bevordert de productiviteit en kan energie besparen, bovendien bepaalt het de sfeer van bedrijf en omgeving. Om overdracht en uitwisseling van kennis, inzichten en innovaties te stimuleren onder gebouweigenaren en -beheerders, architecten en adviseurs, organiseerde Technische Unie samen met een aantal partners voor het eerst Light in Business 2009. Aan dit evenement werd meegewerkt door Philips, Osram, Trilux, RZB, Gira, Hateha, MM Techniek, van Lien Noodverlichting en Vonk Light Theatre. Het evenement werd eind oktober gehouden in het Montessori College in Amsterdam.

Vijf praktijklocaties
Om te ervaren wat nieuw licht in de praktijk doet, waren lichtbronnen en armaturen op vijf praktijklocaties in het gebouw opgesteld. Leveranciers informeerden over lichtontwerpen, toepassingen, subsidiemogelijkheden en exploitatiekosten. Ook konden de bezoekers korte informatiesessies bijwonen, waar naast ruime aandacht voor led verlichting met zijn lange levensduur, vooral de ontwikkelingen van hoogfrequente armaturen met compact fluorescentie techniek naar voren kwamen. Zowel bezoekers als deelnemende bedrijven en Technische Unie waren enthousiast over deze vorm van kennisuitwisseling.

Technische Unie
Sinds het ontstaan in 1880 is Technische Unie uitgegroeid tot één van de grootste technische groothandels in Nederland. Het bedrijf is sinds 2000 een volledige dochter van Sonepar, de grootste distributeur van elektrotechnische apparatuur aan zakelijke klanten in Europa en één van de grootste ter wereld. Bij Technische Unie werken zo'n 2.000 medewerkers verdeeld over 36 vestigingen, 2 distributiecentra, 22 overslagpunten en het centrale kantoor in Amstelveen.





Ingezonden persbericht