Gratis rondrit plannen met RouteXL


Nieuwe routeplanner optimaliseert route langs meerdere adressen

ALKMAAR, 20091109 -- Er zijn vele gratis routeplanners te vinden op internet, maar de snelste rondrit langs meerdere adressen vinden is vaak geen sinecure. Men is vaak genoodzaakt om zelf tussenstops aan te maken. Sinds kort is er RouteXL, dat wel de snelste route langs verschillende bestemmingen kan vinden.

Veel mensen kennen het probleem: je moet op één dag een aantal verschillende locaties bezoeken. Bijvoorbeeld omdat je een stapel pakjes moet bezorgen en/of ophalen. De snelste route waarbij je tijd en geld kunt besparen ligt dan niet voor de hand. De gratis online routeplanners helpen je ook niet verder, die houden het bij de snelste of kortste route van A naar B. De optimale route langs A t/m Z vind je niet zomaar.

Sinds deze zomer is RouteXL te gebruiken, een handige routeplanner die speciaal is gemaakt om de snelste route te vinden langs vele adressen. De routeplanner is gemaakt met behulp van de welbekende Google Maps interface, dus oogt vertrouwd. Ook de werking is simpel, je hoeft alleen maar adressen aan te klikken en op de knop te drukken om de snelste route te vinden. Vooralsnog als bèta, wat wil zeggen dat er nog wordt gewerkt aan de techniek.

"RouteXL is ontstaan nadat uit onderzoek bleek dat een eenvoudige gratis online routeplanner voor rondritten ontbrak," zegt Paul Mars uit Alkmaar, ondernemer in slimmer plannen en initiatiefnemer van de innovatieve routeplanner. "De meeste mensen plannen handmatig tussenstops, maar zien daarbij vaak de optimale route over het hoofd. Met RouteXL kunnen besparingen tot wel 20% behaald te worden. Het blijkt een gat in de markt want er wordt veel gebruik van gemaakt."

De bèta routeplanner van RouteXL is te vinden op www.routexl.nl





Ingezonden persbericht