Western Union bevordert Hikmet Ersek tot Chief Operating Officer

ENGLEWOOD, Colorado (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20091109 --

De Western Union Company (NYSE:WU) heeft vandaag de promotie aangekondigd van Hikmet Ersek tot chief operating officer per 1 januari 2010. In zijn nieuwe functie zal Ersek blijven rapporteren aan Christina A. Gold, president en chief executive officer, en zal hij verantwoordelijk zijn voor alle bedrijfseenheden van Western Union in de hele wereld en voor de operationele en marketingtaken van het bedrijf.

“Western Union is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid in omvang, bereik en complexiteit,” aldus Christina A. Gold. “Hikmet heeft zich bewezen als een effectief en vindingrijk leider. Hij heeft altijd zeer betrokken teams opgebouwd en consistent resultaten geleverd te midden van de steeds groeiende diversiteit van ons bedrijf. Zijn nieuwe functie zal ons in staat stellen ons te richten op ons streven consumenten en zakelijke klanten elke dag opnieuw op innovatieve manieren te bedienen. Het doet me veel plezier dat hij ermee heeft ingestemd om deze nieuwe leiderschapspositie op zich te nemen om ons bedrijf en de aandeelhouders van dienst te zijn.”

Ersek is momenteel executive vice president en managing director voor Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Asia Pacific, vanuit het kantoor in Wenen. Ersek, die van Turkse origine is, kwam in september 1999 in dienst bij First Data Corporation, Western Union’s vroegere moederbedrijf en had leidinggevende posities bij GE Capital en Europay/Mastercard. Hij is afgestudeerd in de economie en in bedrijfsadministratie aan de University of Economics in Wenen.

Over Western Union

De Western Union Company (NYSE:WU) is een marktleider op het gebied van wereldwijde betaaldiensten. Met haar betalingsdiensten, onder de merknamen Vigo, Orlandi Valuta en Pago Facil, voorziet Western Union klanten van snelle, betrouwbare en gemakkelijke manieren om geld te versturen en te ontvangen over de hele wereld, en om betalingen te versturen en postwissels te kopen. Western Union, Vigo en Orlandi Valuta werken met een netwerk van meer dan 400.000 agentschappen in 200 landen en territoria. In 2008 verwerkte de Western Union Company wereldwijd 188 miljoen transacties tussen consumenten onderling, met een totale waarde van $74 miljard, en 412 miljoen transacties tussen consumenten en bedrijven. Bezoek voor meer informatie www.westernunion.com.

WU-G

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Western Union
Media
Tom Fitzgerald, +1 720-332-4374
tom.fitzgerald@westernunion.com
Investeerders
Mike Salop, +1 720-332-8276

mike.salop@westernunion.com

Ticker_symbol NYSE:WU
ISIN US9598021098