Politie Zeeland


R-3370-2009 Inbraken in woningen

De Zeeuwse politie stelt onderzoeken in naar woninginbraken die het afgelopen weekend hebben plaatsgevonden.

Zaterdag werd ingebroken in een woning aan de Zuidmede in Middelburg. Tussen 15.00 uur 's middags en 01.30 uur 's nachts verbraken inbrekers een ruitje om de woning binnen te komen. Uit het huis is een dvd-speler weggenomen en een onbekend geldbedrag.

Zondag werd er ingebroken in een woning aan de Oostkilhoek in Rilland. Ook hier werd een raam geforceerd door inbrekers. De inbraak vond plaats tussen 12.00 uur 's middags en 20.00 uur 's avonds. Uit deze woning werd een geldbedrag en sieraden weggenomen.


Aanvulling op bericht Z-3360-2009 Minderjarigen aangehouden in Terneuzen

In aanvulling op het eerder verzonden bericht mbt de vier minderjarigen die werden aangehouden door de politie ivm een overval het volgende:

Uit politieonderzoek is gebleken dat de vier, 13 en 14 jaar oud, niets met de gepleegde overval te maken hebben gehad. Zij zijn zondag weer in vrijheid gesteld.

De politie had de vier jongens aangehouden omdat zij wegrenden bij het zien van de agenten. Zij hadden net baldadigheid gepleegd, vandaar dat de jongens wegrenden voor de politieagenten.


O-3371-2009 Muur valt om, man eronder

In Kapelle, in een in aanbouw zijnde woning aan de Langhors, is vanmorgen een bedrijfsongeval gebeurd.

Een 51-jarige man uit Sint Willebrord was vanmorgen omstreeks 09.15 uur met gasbetonblokken een muurtje aan het metselen. De muur moest vijf meter hoog worden en bij het plaatsen van de laatste stenen viel deze om. De man werd bedolven onder de muur. De man is op eigen kracht naar beneden geklommen en is in de woning onwel geworden. Hij is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Door het bouwbedrijf is de arbeidsinspectie in kennis gesteld, zij gaan een onderzoek instellen.


W-3372-2009 Verkeerscontrole in Vlissingen

In het kader van de overlast die veroorzaakt wordt met lawaaiige brommertjes heeft de Zeeuwse politie vanmorgen weer een verkeerscontrole gehouden in Vlissingen.

Selectief werden 40 motorvoertuigen, waaronder 30 brommers, naar de controleplaats gestuurd. Bij de bromfietsen overschreden 7 ervan de maximum constructiesnelheid. De bestuurders hiervan kregen een bekeuring, maar ook werd het kentekenbewijs ingenomen. Dit krijgen ze weer terug als ze de bromfiets weer in orde hebben gemaakt/laten maken. Twee bestuurders konden hun rijbewijs niet tonen. Ook werden bekeuringen uitgeschreven voor het feit dat er brommers op het fietspad reden, voor het niet-handsfree bellen, voor het hebben van te donkere ruiten, een defecte claxon en voor het niet omhebben van de autogordels. Ook werd er een man bekeurd die volgens het CBR psychisch niet geschikt is om een auto te besturen, maar dit toch deed. De controle vond plaats van 07.45 tot 12.00 uur en werd gehouden in samenwerking met de Zeeuwse verkeerspolitie.