Partij van de Arbeid
Den Haag, 9 november 2009

Vragen van het lid Vos (PvdA) aan de minister van Financien over het publieke CV van de president van De Nederlandse Bank


* Bent u bekend met het bericht dat de president van de Nederlandse Bank niet al zijn nevenfuncties vermeldt op zijn publieke CV op de site van DNB?{1}

2. Wat is de reden dat de heer Wellink niet al zijn lidmaatschappen en nevenfuncties op zijn openbare CV vermeldt?

3. Was u bekend met alle nevenfuncties en lidmaatschappen toen de heer Wellink aantrad als president van de Nederlandse Bank, of heeft de heer Wellink uw ambtsvoorganger er van op de hoogte gesteld?

4. Staat het lidmaatschap van bijvoorbeeld de denktank The Trilateral Commission in de weg van een onafhankelijke uitoefening van de toezichtstaken van de heer Wellink?

5. Bent u het met de PvdA fractie eens dat de complete CV van de president en directieleden van De Nederlandse Bank, inclusief alle nevenfuncties en lidmaatschappen openbaar en toegankelijk op de website van DNB moet zijn, om elke schijn van belangenverstrengeling of afhankelijkheid te voorkomen? Zo nee, waarom niet? Zo ja, wanneer kunnen die CV's worden bekeken op de website van DNB?

PvdA-Voorlichting
Plein 2
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag
Tel: 070-318 2694

{1} W. Middelkoop (2009), Overleef de Kredietcrisis, (hoofdstuk 59), Amsterdam: Uitgeverij Nieuw Amsterdam