Ingezonden persbericht



Rotterdam, 9 november 2009

PvdA Delfshaven: extra inzetten op veiligheid

De PvdA-fractie in Delfshaven wil extra aandacht en inzet voor de veiligheid in de wijken Middelland en het Nieuwe Westen. 'Beide wijken scoren onder het niveau in de veiligheidsmonitor, een reden voor extra inzet,' stelt fractievoorzitter Ton Fastl. Extra focus op beide wijken is naar de mening van de PvdA noodzakelijk, een verslechtering van de veiligheid is onacceptabel.

De PvdA wil dat het onderste uit de kast gehaald wordt door massieve gecoördineerde inzet. Alle diensten en instellingen moeten de veiligheidsproblemen in beide wijken tot prioriteit maken en gezamenlijk aan oplossingen werken.

Samen met coalitiepartner GroenLinks heeft de PvdA, tijdens de behandeling van de begroting 2010 in de deelraadsvergadering de motie 'veilig' ingediend. De motie 'veilig' komt donderdag 12 november 2010 tijdens de voortzetting van de beraadslagingen in stemming.

Met de motie ''veilig'' draagt zij het Dagelijks Bestuur op de inzet voor veiligheid in de wijken Middelland en het Nieuwe Westen optimaal te coördineren en stelt hiervoor ¤50.000,- extra beschikbaar.

Uiterlijk 3 december 2009 dient het Dagelijks Bestuur te komen met een plan van aanpak.