Ingezonden persbericht



Restaurant Manager uit Maasbree dringt door tot halve finale wereldwijde zangwedstrijd McDonald's

Amsterdam, 9 november 2009 - Roger Corneille, Restaurant Manager van McDonald's restaurant Maasbree, zit in de halve finale van McDonald's wereldwijde zangwedstrijd Voice of McDonald's. Dit is een van de initiatieven waarmee McDonald's medewerkers stimuleert om het beste uit zichzelf te halen. Maar liefst 10.000 kandidaten hebben meegedaan aan de eerste ronde van de zangcompetitie. Daaruit zijn 30 kandidaten geselecteerd, onder wie de 41-jarige Roger, afkomstig uit Deurne.

Voice of McDonald's is een zangcompetitie voor alle McDonald's medewerkers. De finale vindt plaats in april 2010, tijdens een wereldwijde McDonald's conventie in Orlando, Florida. De winnaar ontvangt $ 25.000,-. Bij de eerste ronde moesten kandidaten een filmpje met hun zangkunsten opsturen naar de internationale jury. Roger maakte indruk met zijn vertolking van het Marvin Gaye-nummer 'What's going on'. Hij strijdt nu met 30 collega's om een van de twaalf finaleplekken. Met een nieuwe song en bijbehorende clip moet hij zo veel mogelijk stemmen zien te verzamelen via www.mcdonalds.com/voice. Van 11 november tot 4 december kan er door iedereen (zo vaak je wilt) gestemd worden. Daarnaast worden de song en de clip ook beoordeeld door een professionele jury.

Beduusd
Roger werkt al sinds 1986 bij McDonald's. Hij begon tijdens zijn studie als parttimer en is nu alweer 10 jaar Restaurant Manager in Maasbree. Roger maakt al muziek sinds zijn tienerjaren. Hij speelt gitaar en zingt in drie bandjes. "Ik vind het helemaal geweldig dat McDonald's deze kans biedt", aldus Roger. "Muziek is mijn passie. Als ik optreed, vergeet ik al het andere om me heen. Ik hou vooral van soulmuziek. Artiesten die mij inspireren zijn: Boris, Waylon, Alain Clark, Donny Hathaway, Marvin Gaye en Otis Redding. Ik heb me wel eens afgevraagd hoe het leven als artiest zou zijn, McDonald's maakt deze droom nu een klein beetje waar. Ik ben nog steeds beduusd van wat er allemaal met me gebeurd."

Persoonlijke ontwikkeling
"We stimuleren onze medewerkers altijd om het beste uit zichzelf te halen", aldus Marjolein Reijs, Director HR bij McDonald's Nederland. "Iedereen krijgt de kans zich te ontwikkelen en door te groeien. Voice of McDonald's is een van de initiatieven waarmee we de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers stimuleren. We zijn er bijzonder trots op dat Roger nu is doorgedrongen tot de halve finale. Met zijn talent verdient hij een plaats in de finale. Ik hoop dan ook dat iedereen zijn videoclip bekijkt en voor 4 december zijn stem op hem uitbrengt."

McDonald's als werkgever
Bij McDonald's in Nederland werken ruim 15.500 mensen, wat McDonald's tot een belangrijke werkgever maakt. Veel medewerkers hebben bij McDonald's hun eerste baan, McDonald's ziet training, opleiding en ontwikkeling van de medewerkers dan ook als een van haar belangrijkste taken. Niet alleen om hen optimaal te laten functioneren in de restaurants, maar ook om bij te dragen aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Met een uitgebreid intern opleidingssysteem zorgt McDonald's ervoor dat medewerkers door kunnen groeien naar managementfuncties. In dit kader opende McDonald's onlangs de McDonald's Academy, waarmee een officieel mbo-diploma behaalt kan worden. Ook Roger volgt een opleiding aan de McDonald's Academy op mbo 4+ niveau.


Noot voor redacties



Ingezonden persbericht