Gemeente Tilburg


Zondag 15 november intocht Sinterklaas
Wegen afgesloten en omleiding bussen
Op zondag 15 november komt Sinterklaas aan in de Piushaven in Tilburg.

Programma
Vanaf 11.00 uur zijn er activiteiten op het dak van Hardy's. De stoomboot arriveert om 12.00 uur. De boot legt dit jaar aan aan de Noordzijde van de Piushaven. Om 12.15 uur wordt de Sint verwelkomd door de (loco)burgemeester. De reclameoptocht start om 12.00 uur. De intocht door de stad begint daarna om 12.30 uur. De route is als volgt: Piushaven / Voetboogplein / Vendeliersstraat / Leenherenstraat / Mechtildisstraat / Stuivesantplein / Vlimmenhoefstraat / Broekhovenseweg / Piusstraat / Paleisring / Stadhuisplein en Willemsplein. Deze straten zijn afgesloten voor het verkeer. Rond 14.30 uur komt de Sint op het Willemsplein aan. Op het plein vinden activiteiten voor kinderen plaats. Uiterlijk 15.30 uur is het programma afgelopen.

Thema
Het thema dit jaar is Muzieknoten. We willen de kinderen vragen om een muziekinstrument mee naar de Piushaven te nemen. Zelf een instrument in elkaar knutselen met de knutselpieten kan natuurlijk ook. De pieten zijn vanaf 11.30 uur in de haven aanwezig. Sinterklaas kijkt elk jaar vol verwondering naar de mooi versierde huizen langs de route. Het zou leuk zijn als u dat dit jaar weer doet.

Wegafsluitingen
Tijdens de intocht zijn vanaf 10.00 tot 15.00 uur diverse wegen in het centrum afgesloten en rijden bussen andere routes. De Piushaven (tussen de Lanciersstraat en Koopvaardijstraat) is vanaf 10.00 uur afgesloten. Wij vragen u om uw auto niet langs de route of rondom de haven te parkeren.

Parkeren
De parkeergarages Koningsplein en Emmapassage zijn tussen 12.00 en 14.30 uur zowel voor inkomend als uitgaande parkeerders niet te gebruiken. Zodra de Sint voorbij de parkeergarages is worden de garages weer opengesteld. Let daarbij op de aanwijzigen van de verkeersregelaars.

Gewijzigde busdiensten
Neem voor meer informatie over gewijzigde busdiensten langs de route contact op via telefoonnummer 0900-9292 of via internet www.9292ov.nl.

Meer informatie
Hebt u nog vragen over het evenement? Neem dan contact op met Dineke van den Bosch van het Sint-Nicolaascomité. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 06 - 14494153.

Postadres
Postbus 90155
5000 LH Tilburg

Bedrijven
Musea en Archiefbedrijf
Tilburg
Sportbedrijf Tilburg
Openbare Werken Tilburg

Nummer
09631SE
Datum
6 november