De Doelen Concertgebouw


Zubin Mehta dirigeert
ZA 17 JAN '09

ZUBIN MEHTA DIRIGEERT

VANDAAG | JURRIAANSE ZAAL | 09.45-16.00

Stichting Jong Muziektalent Nederland

prijs
normale prijs
Vrij entree!
Toegang voor publiek via Artiesteningang, Kruisstraat 2 Dit is een gratis concert!

-
De Stichting Jong Muziektalent Nederland (SJMN) helpt talentvolle jongeren op weg naar een toekomst met muziek. Daartoe organiseert de SJMN concoursen voor jonge muziektalenten.
Aan het Nationaal Concours doen jonge talenten mee die zijn geselecteerd door een vakjury in de voorrondes die zijn gehouden door het gehele land. Er worden eisen gesteld aan het te spelen repertoire d.m.v. literatuurlijsten. Deze lijsten zijn per leeftijdscategorie opgesteld.
Ongeacht de leeftijd of het instrument wordt een cijferbeoordeling gegeven waaraan prijzen zijn gekoppeld. De prijzen worden beschikbaar gesteld in de vorm van een waardecertificaat, uitsluitend te besteden aan studiedoeleinden. Om het spelen van muziek van hedendaagse Nederlandse componisten te stimuleren heeft het Cultuurfonds van de Bank Nederlandse Gemeenten de SJMN in de gelegenheid gesteld per instrument een extra prijs toe te kennen aan diegene, die naar het oordeel van de betreffende jury, een Nederlands werk (of deel daarvan), gecomponeerd na 1914, het meest overtuigend uitvoert. Een vakjury bepaald welke toptalenten naar de Finale doorgaan.

De Finale is het hoogtepunt van de reeks concoursen. Ook de 1e prijswinnaars van de Iordens Viooldagen of van het Davina van Wely Vioolconcours mogen deelnemen aan de Finale. Uit de finalisten wordt door een internationale jury het Jong Muziektalent van het Jaar aangewezen. Hij of zij ontvangt een stipendium van 5.000. Deze prijs wordt jaarlijks beschikbaar gesteld door het Dr. Hendrik Mullers Vaderlandsch Fonds. Daarnaast worden er drie prijzen van 2.500 uitgereikt, beschikbaar gesteld door het Cultuurfonds van de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) voor drie veelbelovende talenten. De Finale vindt plaats op zondag 14 december 2008 (14.30 uur), eveneens in de Jurriaanse Zaal.

-
www.sjmn.nl

---