Gemeente Valkenswaard

herinrichting gedeelte Markt

Start herinrichting gedeelte Markt

Vanaf maandag 9 november gaat de reconstructie van de Markt van start. De werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd. De gemeente begint met de omgeving vanaf het oude Raadhuis tot aan de Peperstraat naar de St. Nicolaaskerk. Het is de bedoeling dat het eerste deel in maart 2010 is afgerond. Dit is alleen haalbaar als de weersomstandigheden gunstig zijn. Hierna wordt de grote Markt aangepakt.

De herinrichting van de Markt wordt uitgevoerd volgens het ontwerp dat met de bewoners is besproken tijdens de informatieavond van 15 september jl. Voor belangstellenden liggen het strategisch plan en de bestektekening eerste fase van de herinrichting ter inzage in de informatiehoek in de hal van het gemeentehuis aan De Hofnar 15.

Werkzaamheden
De reconstructie bestaat onder andere uit het vervangen van de riolering en van de gas- en waterleidingen in het genoemde deel van de Markt. Ook worden de KPN-kabels omgeleid. Verder wordt de bestrating aangepast. Er komt nieuw meubilair en verlichting en ook zullen nieuwe bomen worden geplant.

In verband met de herinrichting van de Markt heeft het college van B&W een noodzakelijk verkeersbesluit genomen. Dit besluit kunt u bekijken op de deze website. Op de homepage staat links het kopje 'actueel'. Hierna klikt u door naar de 'officiële bekendmakingen'. U kunt het verkeersbesluit ook lezen in de rubriek 'Officiële Bekendmakingen' van de Kempener Koerier.

Informatie
Vanwege de werkzaamheden zal er vanaf maandag 9 november geen gebruik meer kunnen worden gemaakt van de ventweg. Ook zal het af en toe nodig zijn de Peperstraat tijdelijk af te sluiten. De bewoners, middenstand en de horeca worden per brief geïnformeerd over de werkzaamheden en eventuele verkeersmaatregelen. In voorkomende gevallen zullen de bewoners op de hoogte gehouden worden. Wij zullen dan ook regelmatig publiceren over de voortgang van het werk en de eventuele wegafsluitingen.

Vragen
Wij danken u bij voorbaat voor uw begrip voor de overlast die de werkzaamheden kunnen meebrengen. Wij proberen uiteraard de overlast zo klein mogelijk te houden. Met vragen over de uitvoering kunt u terecht bij de toezichthouder op het werk, de heer F. Kloor van adviesbureau RA infra. Hij is telefonisch bereikbaar onder nummer 06-10644066.

Met overige vragen kunt u terecht bij de heer D. Meeuwsen van de afdeling Leefomgeving, team Realisatie. Hij is telefonisch bereikbaar onder nummer 040-2083588.