Politie Twente

Geachte redactie,

Aanstaande maandag 9 november 2009 om 08.30 uur vindt een vergadering plaats van het Regionaal College van de politie. De vergaderingen van het Regionaal College zijn openbaar. U bent van harte welkom om deze vergadering bij te wonen. De vergadering vindt plaats in de Meldkamer Twente aan de Demmersweg 55 te Hengelo.

Op de agenda staan onder andere de volgende punten:

. Bestuurlijke boete - Bestuurlijke strafbeschikking . Handreiking sportkantines - Happy fris . Aanbevelingen voorkomen schade jaarwisseling 2009/2010

De stukken van de bovenvermelde agendapunten kunt u downloaden via Politie.nl/Twente > Korps Twente > Organisatie > Regionaal College.

Voor vragen kunt u contact opnemen met ondergetekende.

Met vriendelijke groeten,

Rosita de Vries
Afdeling Communicatie
Politie Twente
Telefoon: 053 - 4555548


---- --
Persberichten Politie Twente 4 november 2009

Jan Camphuis / Marije Versteeg: 053-4555588

Man aangehouden voor beledigen en bedreigen agent

Almelo

Dinsdag 3 november omstreeks 16:30 uur is een 43-jarige inwoner van Almelo aangehouden op de Cesar Franckstraat in Almelo. De man uitte beledigingen en bedreigingen richting een dienstdoende politieagent.

Een surveillerende agent zag een brommer met daarop twee jongens die beiden geen helm droegen. Daarop hield de agent de jongens staande. De passagier stapte af, waarna de bestuurder wegreed. Toen de agent een bekeuring uitschreef voor de passagier wegens het niet dragen van de helm, kwam de bestuurder van de brommer weer terug, deze keer met een familielid, een 43-jarige inwoner van Almelo. Hij begon zich ermee begon te bemoeien en uitte in eerste instantie beledigingen naar de agent. Vervolgens begon hij de agent ook te bedreigen. Daarop heeft de agent de man aangehouden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2009049183)

Man met rijontzegging aangehouden

Oldenzaal

Woensdagochtend 4 november omstreeks 00:30 uur werd een man aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol over de Denekamperstraat in Oldenzaal reed.

Surveillerende agenten zagen een automobilist met opvallend rijgedrag op de Denekamperstraat rijden. Omdat het vermoeden bestond dat de man, een 29-jarige inwoner van Enschede, alcohol genuttigd had, werd hij voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Die wees ruim 1,3 promille uit. Na onderzoek bleek dat de man al een rijontzegging had. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009049267)

440 hennepplanten aangetroffen in auto

Almelo

Dinsdagmiddag 3 november omstreeks 16:00 uur troffen surveillerende agenten op de Bornerbroeksestraat in Almelo tijdens een controle 440 hennepstekjes aan in een auto. De eigenaar van de auto, een 35-jarige Almeloër, is aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

De hennepstekjes zijn door de politie in beslag genomen en zullen worden vernietigd. (2009049193)

Auto in brand gestoken

Enschede

Woensdagmorgen 4 november 2009 omstreeks 05:00 uur kreeg de politie melding dat er een auto aan de Pathmossingel in brand stond. De brandweer heeft de brand geblust. De auto is vermoedelijk in brand gestoken.

Daarom is de politie op zoek naar getuigen. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de autobrand aan de Pathmossingel. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de Politie Twente, afdeling Enschede 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2009049280)

Snorfietser gewond na ongeval

Westerhaar - Vriezenveensewijk

Dinsdag 3 november 2009 omstreeks 17:30 uur raakte een snorfietser gewond na een aanrijding met een automobilist op de Sibculoseweg in Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Op dinsdag 3 november 2009 reed een 51-jarige snorfietser uit Sibculo op de Sibculoseweg in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Vanuit tegenovergestelde richting kwam een auto die de N36 op wilde rijden richting Vriezenveen. Hierbij zag hij de snorfietser over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De snorfietser moest met onbekend letsel worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Omdat de politie vermoedde dat de 51-jarige snorfietser alcohol genuttigd had, werd in het ziekenhuis door een GGD-arts een bloedproef afgenomen. Tegen de autobestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt voor het niet verlenen van voorrang. (2009049240)

Openingstijden bureaus Politiecluster West

Vanaf 5 november 2009 zijn de openingstijden van de politiebureaus in Wierden, Rijssen en Nijverdal gewijzigd. De drie bureaus sluiten vanaf donderdag voortaan om 17.00 uur haar deuren. Tevens is de avondopenstelling van bureau Rijssen vervallen. Deze keuze is gemaakt om de inzet van de politie op straat te kunnen garanderen.

Openingstijden clusterbureaus West van Politie Twente

Politiebureaus Wierden, Rijssen en Nijverdal zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur. Steunpunt Enter is geopend op donderdagmiddag van 15.00 uur tot 17.00 uur en Steunpunt Holten op maandag- en woensdagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Openingstijden van de hoofdbureaus van Politie Twente De vier hoofdbureaus van de politie Twente in Enschede, Hengelo, Oldenzaal en Almelo zijn altijd geopend, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Telefonische bereikbaarheid
De politie Twente is telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844, 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor niet-spoedeisende zaken. Voor noodsituaties kan er altijd gebeld worden met het alarmnummer 112.

Internetaangifte
Internet is een middel dat ingezet kan worden bij het doen van veel aangiftes. Bezoek hiervoor de website van de politie Twente, www.politie.nl/twente, een bezoek aan een politiebureau is dan vaak niet meer nodig.


---- --