Ingezonden persbericht


20 jaar later: CNN herdenkt de val van de Berlijnse Muur

door de ogen van getuigen

Kijkers kunnen herinneringen kwijt op interactieve Berlijnse Muur

Ter gelegenheid van de herdenking van de val van de Berlijnse Muur, op 9 november 1989, besteedt CNN in de eerste week van november in verschillende programma's uitgebreid aandacht aan deze bijzondere historische gebeurtenis.

CNN veteraan Jim Clancy, die destijds verslag deed van de val van de Muur, presenteert zijn programma 'The Brief' live vanuit Berlijn op 4, 5, 6 en 9 november om 17.00 uur. Het bezoek van Clancy aan Duitsland is te volgen via Twitter @clancycnn.

Virtuele Muur

Aan CNN kijkers de vraag: Waar was u toen de Muur viel en het begin van het einde van de Koude Oorlog een feit werd? Alle herinneringen aan de (val van) de Berlijnse Muur kunnen kijkers kwijt via iReport. Op www.cnn.com/berlinwall kan iedereen zijn of haar persoonlijke herinneringen posten in de vorm van foto's, video's en boodschappen, direct zichtbaar voor de hele wereld. Naast de interactieve Muur zijn er op deze site verschillende fotoreportages, een tijdlijn en persoonlijke verhalen van sleutelfiguren die betrokken waren bij deze historische gebeurtenis.

Speciale documentaire

In de special "Autumn of Change: The Wall", neemt CNN de kijkers mee terug naar de periode van hoop, opwinding en onzekerheid die de wereld op haar grondvesten deed schudden in november 1989. Ooggetuigenverslagen van bewoners van de verdeelde stad en persoonlijke verhalen van voormalige wereldleiders als Gorbatsjov en Bush komen samen in deze documentaire over de cruciale nacht waarin wanhoop, woede en onhoudbare sociale druk leidden tot de ontmanteling van het symbool van het communisme in Europa.

Het programma "Autumn of Change: The Wall" duurt een half uur en wordt uitgezonden op:

Zaterdag 7 november om 18.30 uur

Zondag 8 november om 13.00 uur en 20.30 uur

Maandag 9 november om 18.30 uur


---

Noot voor de redactie (