Gemeente Utrecht

Majellaplein wordt groen

Het Majellaplein is nu echt bijna klaar. Het enige wat er nog aan ontbreekt is groen. Op 2 november is de gemeente gestart met het planten van struiken. Op 9 november plant wethouder de Bondt de eerste van in totaal 186 bomen op het Majellaplein. Eind november is de hele Majellaknoop voorzien van groen en zijn de werkzaamheden afgerond.

Er komen in totaal 186 bomen op en rond het Majellaplein. De gemeente plant 148 gewone platanen (Platanus acerifolia) op de Vleutenseweg, de Thomas á Kempisweg en de Spinozaweg. Langs de bypass komen 18 zwarte populieren (Populus nigra "Italica") en langs de Vleutensevaart 8 stuks hartbladige els (Alnus cordata). Bij het Spinozaplantsoen staan straks 12 stuks Japanse sierkers (Prunus serrulata "Amanogawa"). Er komen hagen van heesters, dubbele rijen van 7 stuks per meter ter lengte van 175 meter langs de bypass, de Vleutenseweg, het Spinozaplantsoen en de Spinozaweg. Tevens wordt er een sierplantsoen aangebracht op het Spinozaplantsoen met de soort: Potentilla fructosa "Goldteppich", ook wel de Ganzerik. Ook wordt nog 100 m2 bollen gepoot op meerdere locaties.

De bomen langs de Vleutenseweg worden tussen de ochtend- en avondspitsen geplant. Er wordt zoveel mogelijk vanaf de busbanen gewerkt om het autoverkeer niet te hinderen. Toch moet het autoverkeer zo nu en dan van een kleine omleidingsroute gebruik maken. Deze worden met gele borden aangegeven. De bussen rijden een aantal dagen met het autoverkeer mee om op de busbaan te kunnen werken. Half november start de ANWB met het plaatsen van de definitieve ANWB wegverwijzingsborden.




Gemeente Utrecht