Federale regering Belgie


Breaking the Wall : Uitnodiging t.a.v. de pers

Uitnodiging t.a.v. de pers

Inhuldigingsbezoek van de minister van Buitenlandse Zaken Yves Leterme in het kader van de viering van de 20ste verjaardag van de val van de Berlijnse muur op het Luxemburgplein in Brussel

Uitnodiging t.a.v. de pers

Inhuldigingsbezoek van de minister van Buitenlandse Zaken Yves Leterme in het kader van de viering van de 20ste verjaardag van de val van de Berlijnse muur op het Luxemburgplein in Brussel

De minister van Buitenlandse Zaken Yves Leterme brengt, op maandag 9 november 2009 om 11u30, een inhuldigingsbezoek aan de installaties ter herdenking van de 20ste verjaardag van de val van de Berlijnse muur, tentoongesteld op het Luxemburgplein in Brussel (zie persbericht in bijlage). De heer Siim Kallas, vicevoorzitter van de Europese Commissie neemt deel aan dit bezoek.

De Belgische federale overheid heeft, in partnerschap met het Europees Parlement en de Europese Commissie, de val van de muur willen herdenken met een installatie die onder andere samengesteld wordt uit de reproductie van een "Checkpoint", het fotografisch werk op 100 meter zeildoek van twee West-Duitse burgers, onder de titel "Die vermessene Mauer" (De afgemeten muur) en, ten slotte, echte stukken van de oorspronkelijke muur rondom het vroegere station van Leopoldswijk. Deze installatie zal van maandag 9 tot zondag 29 november worden tentoongesteld.

Ook de ontwerpers van "Die vermessene Mauer", de heren Philipp J. Bösel en Burkhard Maus zullen aanwezig zijn. Op hun vraag wordt het werk nog maar voor de derde keer sinds 1984 aan het publiek voorgesteld.

Programma:

11u30: Aankomst van de persoonlijkheden en gasten op het Luxemburgplein.

11u30: Inhuldigingsbezoek van de installatie (Photo-opportunity en beeldpers)

NB: het inhuldigingsbezoek zal niet lang duren. Het is dus aangewezen stipt op tijd te zijn.

Voor meer inlichtingen:

Persdienst van de heer Yves Leterme, minister van Buitenlandse Zaken M. Dominique Dehaene
0495 24 43 64
dominique.dehaene@diplobel.fed.be

Algemene Directie Externe Communicatie, FOD Kanselarij van de Eerste Minister
M. Olivier Alsteens
0475 28 57 54
olivier.alsteens@premier.fed.be