Ingezonden persbericht


Microsoft Exchange Server 2010 algemeen beschikbaar

Hogere productiviteit en kostenbesparingen tot 70 procent

Schiphol, 9 november 2009 - Microsoft Exchange 2010 is vanaf vandaag algemeen verkrijgbaar. De nieuwe versie van Exchange helpt bedrijven hun kosten te verlagen, verhoogt de beschikbaarheid van hun e-mailomgeving en stelt de gebruikers in staat hun e-mail sneller af te handelen. Samen met Windows 7 en Windows Server 2008 R2 maakt Exchange Server 2010 deel uit van een generatie oplossingen die ontworpen is om de productiviteit te verhogen en de kosten te verlagen in een moeilijk economisch klimaat.

"Bedrijven die al vanaf de bètafase werken met Exchange 2010 melden nu al kostenbesparingen tot 70 procent, dankzij eenvoudig te realiseren hoge beschikbaarheid van hun e-mailomgeving en ondersteuning van goedkopere opslagvoorzieningen. Deze klanten zien ook een productiviteitswinst van meer dan 20 procent, dankzij een inbox voor zowel e-mail, voicemail, gemiste oproepen en chat. Deze inbox geeft gebruikers beter overzicht en zorgt ervoor dat zij berichten sneller kunnen vinden en efficiënter kunnen afhandelen. Dat kan in Outlook, via een webbrowser en op meer dan 200 verschillende mobiele apparaten," zegt René van Dormolen, Product Manager Unified Communications van Microsoft Nederland.

Volgens een in opdracht van Microsoft uitgevoerd internationaal onderzoek van Forrester onder bedrijven die al werken met Exchange Server 2010, kan een bedrijf een terugverdientijd tegemoet zien van minder dan een half jaar na een upgrade naar Exchange Server 2010* en Windows Server 2008 R2. Tot deze klanten behoren Bank of America Corp., Global Crossing, Lifetime Products, NEC Philips, Subaru Canada Inc. en Telekom Austria Group

Volop aan de slag met Exchange Server 2010

Klanten en partners van Microsoft zijn in Nederland al volop aan de slag met Exchange Server 2010. Hiertoe behoren onder meer Vrije Universiteit Amsterdam, Spaarne Ziekenhuis, Transport en Logistiek Nederland (TLN), Gemeente Nieuwegein, Van der Sluijs Groep en de partners Advantive C2ICT, DM Consultants, Perfect for People, Solfit Training & Consultancy en Wortell.

Microsoft-partner Advantive heeft Exchange Server 2010 bij de Vrije Universiteit Amsterdam geïmplementeerd. Joep Fijen, commercieel directeur van Advantive: "Met Exchange Server 2010 snijdt het mes aan twee kanten. Met deze nieuwe versie bieden wij onze klanten meer functionaliteit tegen beduidend lagere kosten. Het inrichten en onderhouden van de omgeving kost minder tijd, het beheer is eenvoudiger en er wordt op opslagkosten bespaard. Aangezien studenten gebruik maken van een diversiteit aan IT-systemen, is voor de Vrije Universiteit de browseronafhankelijkheid en de zeer uitgebreide webclient van Exchange 2010 van onmisbare waarde, die perfect aansluit op de behoefte."

Belangenorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) is ook eerder overgestapt op Exchange Server 2010. De implementatie is gedaan door Microsoft-partner Perfect for People. Jeroen Spaans, verantwoordelijk voor IT bij TLN: "Onze uitdaging is de service aan onze leden verbeteren en dat te bekostigen uit efficiencyverbeteringen. Met Exchange Server 2010 hebben we een aantal knelpunten kunnen oplossen. De belangrijkste daarvan was dat we onze e-mails echt wilden archiveren, dus niet alleen maar een back-up ervan maken. Die archiveringsfunctie zit nu in Exchange 2010 en daar kunnen we nu jaren mee vooruit. Dankzij investeringen in nieuwe technologie dalen onze jaarlijkse IT-kosten."

"TLN was al bezig over te stappen van Microsoft Exchange Server 2003 naar 2007. Na de aankondiging van Exchange Server 2010 hebben we dit gestopt omdat deze nieuwe versie tal van nieuwe functionaliteiten heeft. Zo biedt de nieuwe versie aanzienlijke voordelen op drie gebieden die voor TLN van belang waren: beschikbaarheid, archivering en kostenbesparing," zegt Jeroen Kluft, delivery manager bij Perfect for People.

Keuze

Exchange Server 2010 is ontwikkeld om zowel als product en als dienst enkele tot meer dan honderdduizend werkplekken te ondersteunen. Hierdoor hebben organisaties de keuze om Exchange 2010 in de eigen infrastructuur te implementeren, online als dienst af te nemen of als een combinatie van beide in gebruik te nemen.

Met de online dienst Exchange Online kunnen organisaties zonder investering in de eigen infrastructuur, snel beschikken over een mailbox van standaard 25 GB, met antivirus en antispam, gedeelde agenda's en contacten. Deze dienst kan ook eenvoudig op mobiele apparatuur worden aangeboden. Exchange Online kan afzonderlijk worden afgenomen (¤4,26 excl. BTW per gebruiker per maand), of als onderdeel van de Business Productivity Online Suite (¤8,52 excl. BTW per gebruiker per maand), een totaaloplossing voor onder meer het beheren en delen van documenten, webvergaderen, chatten en het bieden van inzicht in elkaars bereikbaarheid.

Met Exchange Online Deskless Worker kunnen organisaties medewerkers, zoals productiemedewerkers, winkelpersoneel, service personeel, die vaak nog geen e-mail hebben, voor ¤1,70 (excl. BTW) per gebruiker per maand eenvoudig e-mail, gedeelde agenda en contactpersonen bieden. Exchange Online wordt ieder kwartaal van nieuwe functionaliteit voorzien en zal in 2010 grotendeels dezelfde mogelijkheden bieden als Exchange Server 2010.

Forefront Protection 2010

Vandaag brengt Microsoft ook Forefront Protection 2010 for Exchange Server uit. Hiermee kunnen organisaties hun zakelijke informatie verder en nog beter te beveiligen.

Testversies van Exchange Server 2010 en Forefront Protection 2010 zijn vanaf nu beschikbaar op www.thenewefficiency.com Hier is ook informatie te vinden over Windows 7, Windows Server 2008 R2 en oplossingen van partners.

*) Bron: Source: Forrester Consulting: "The Total Economic Impact of Microsoft Exchange 2010, November 2009."

Microsoft

Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en stelt met zijn software, diensten en technologische oplossingen mensen en organisaties overal ter wereld in staat hun ambities te verwezenlijken.