Ingezonden persbericht


WESTLANDSE KABELEXPLOITANT VERWELKOMT SPORT IN HIGH DEFINITION

Eurosport HD nu ook beschikbaar via Caiway

Eurosport heeft haar distributie-overeenkomst met kabelexploitant Caiway uitgebreid en (meerjarig) verlengd. Naast Eurosport is vanaf nu ook Eurosport HD beschikbaar in het Basic pakket van Caiway, waaraan binnenkort ook Eurosport 2 (nu nog onderdeel van het aanvullende pakket Enjoy) wordt toegevoegd.

Eurosport HD was al te bekijken met de digitale services van UPC, Canal Digitaal, Ziggo en Delta en is nu, door de uitbreiding van de overeenkomst met Caiway, dus in bijna heel Nederland beschikbaar. Op Eurosport HD worden dezelfde evenementen uitgezonden als op Eurosport, maar dan in de vijf keer scherpere HD beeldkwaliteit. Met meer dan 17 uur per dag en de focus op meer dan 100 verschillende sporten, biedt Eurosport HD sportliefhebbers het grootste in high definition geproduceerde sportaanbod van Europa.

Danny Menken, Managing Director van Eurosport Benelux, toont zich verheugd over de hernieuwde samenwerking: "Sport leent zich bij uitstek voor HD beeldkwaliteit, want doordat de beelden scherper zijn en veel meer gedetailleerd komen kleur en beweging stukken beter tot hun recht.... de actie spát van de buis! Ik ben dan ook vooral voor de sportliefhebber blij dat we onze samenwerking met Caiway door deze uitbreiding nog meer sportieve diepgang kunnen geven".

Aart Verbree, algemeen directeur van CAIW: "Met de toevoeging van Eurosport HD aan ons digitale aanbod, bieden wij elke klant de mogelijkheid om sport te beleven alsof je in het stadion zit. De toevoeging van Eurosport HD in het Basic pakket is de eerste stap naar een breder HD-aanbod in ons Basic pakket. Op 30 november wordt het Basic pakket en het HD-pakket nog verder uitgebreid met een aantal HD-zenders."

Op Eurosport HD komen onder meer wielrennen, tennis, wintersporten, auto- en motorsport en voetbal uitgebreid en live aan bod, maar ook tal van kleinere sporten als snooker, roeien, tafeltennis en gewichtheffen. Deze winter staat grotendeels in het teken van de Road to Vancouver, met als absoluut sportief hoogtepunt de Olympische Winterspelen in februari. In januari staan (onder meer) de Australian Open en de Dakar Rally op het programma.

De Eurosport Groep is het grootste sport- en entertainmentplatform van Europa. Eurosport, de nummer 1 pan-Europese TV-zender, wordt in 20 talen uitgezonden, bereikt 117 miljoen huishoudens en 240 miljoen kijkers in 59 landen. Eurosport HD is de high definition simultaanzender van Eurosport. Eurosport 2, 'the new generation sports channel', bereikt 38 miljoen huishoudens in 14 talen en 46 landen. Eurosportnews is Eurosports sportnieuwszender, wordt wereldwijd uitgezonden en bereikt 6 miljoen huishoudens. Eurosport Asia/Pacific bereikt 12 landen in die regio. Eurosport Events richt zich op het organiseren en promoten van grote internationale sportevenementen. Eurosport's online sportplatform is Europa's meest bezochte online sportbestemming met bijna 10 miljoen unieke bezoekers per maand. Eurosport Mobile biedt live streaming en mobiele websites in 8 talen en een iPhone App voor sportnieuws en de laatste uitslagen. Met de Eurosport Player kijkt men online naar Eurosport, Eurosport 2, Eurosportnews en evenementen die níet op TV te zien zijn. Ga voor veel meer informatie over de Eurosport Groep naar eurosportcorporate.com.

CAIW (handelend onder de naam Caiway) is kabelexploitant in de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Schiedam, Maassluis, Aalsmeer, Uithoorn, IJsselstein, Lopik (kern Benschop), Halderberge (kern Oudenbosch), Den Haag (wijk Wateringse Veld) en Utrechtse Heuvelrug (kern Doorn). Hiernaast biedt Caiway ook digitale radio en televisie in Loenen, Hilvarenbeek en Gouda en omgeving. Caiway bedient 145.000 radio- en televisieabonnees met daarbij circa 75.000 kabelinternetklanten en zo'n 28.000 telefoonaansluitingen.