Ingezonden persbericht


Persbericht

Scheepsbouwer Nautor kiest voor Teamcenter van Siemens PLM Software als bedrijfsbreed PLM-platform ~ Oy Nautor Ab gebruikt NX van Siemens PLM Software voor ontwikkeling van jachten ~

's-HERTOGENBOSCH, 9 november 2009 - Siemens PLM Software, een business unit van de Siemens Industry Automation Division en wereldwijd marktleider van product lifecycle management (PLM) software en diensten, gaat Teamcenter® software leveren aan Oy Nautor Ab, bouwer van de wereldberoemde Swan-zeiljachten. De PLM-oplossing wordt binnen het gehele bedrijf in gebruik genomen en is geïmplementeerd op zestig werkplekken. Daarnaast heeft Nautor voor de ontwikkeling van jachten gekozen voor NX(TM) software van Siemens PLM Software. Siemens PLM Software levert zowel haar software als diensten.

"Met Siemens PLM Software hebben we oplossingen voor jachtontwikkeling en product lifecycle management in huis gehaald die geheel geïntegreerd zijn en onze concurrentiepositie en waarde voor de klant zullen verbeteren. Daarnaast zullen ze ook bijdragen aan verdere groei," zegt Antti Ivaska, Technisch Directeur, Nautor.

Teamcenter, wereldwijd het meest gebruikte PLM-portfolio, laat Nautor effectief samenwerken doordat ontwerp- en productinformatie gedeeld kan worden in één PLM-oplossing. Met NX, de digitale productontwikkelingoplossing van Siemens PLM Software, kunnen de engineers van Nautor hun ontwerpefficiency verhogen, innovatieve ideeën en ontwerpen delen, nauwkeuriger tegemoet komen aan de wensen van de klant zonder compromissen in het ontwerpproces.

"Dat een gerenommeerd zeiljachtwerf als Nautor heeft gekozen voor Teamcenter en NX als bedrijfsbrede PLM-oplossing bevestigt dat Siemens PLM Software in staat is om de best-in-class PLM-technologie te ontwikkelen," zegt Mats Friberg, vice president en managing director, Nordic Operation, Siemens PLM Software. "We kijken ernaar uit Nautor te helpen hun productontwikkelingkwaliteiten te verbeteren en daarmee meer ideeën om te zetten in succesvolle producten."

"We zijn erg trots dat een prestigieuze en bekende Finse fabrikant van high-tech zeiljachten heeft gekozen voor Teamcenter en NX als PLM-platorm," voegt Tapio Juurakko toe, Managing Director bij Ideal Product Data, Siemens PLM Software's betrokken partner in Finland.