Gemeente Utrecht

Mobiele telefoons voor stichting Jantje Beton

De gemeente doneert afgedankte mobiele telefoons de komende twee jaar aan stichting Jantje Beton. Op 9 november hebben wethouder Rinda den Besten (Jeugd) en Marja van de Braak (directeur Dienst Ondersteuning) de eerste partij van 180 ingezamelde telefoons overhandigd aan Wil Houtman (adjunct-directeur Jantje Beton). De mobiels leveren Jantje Beton per stuk drie euro op.

Wanneer een werknemer van de gemeente aan een vervangende mobiele telefoon toe is, wordt de oude mobiel 'gedoneerd' aan een goed doel. Voor de komende twee jaar is dat Jantje Beton. De telefoons worden gerecycled, dus het milieu is hier ook bij gebaat. Niet alleen organisaties, maar ook particulieren kunnen mobiele telefoons en cartridges inleveren bij Jantje Beton.

Jantje Betonnorm
Utrecht ondersteunt ook op andere gebieden Jantje Beton. Zo staat zij achter het streven om bij nieuwbouw en herstructurering 3% van de bebouwde omgeving te bestemmen voor speelplekken (dit is de Jantje Beton/NUSO-norm).

Stichting Jantje Beton
Veel kinderen spelen minder buiten dan ze zouden willen. Oorzaken hiervan zijn onder andere een gebrek aan geschikte speelruimte, het ontbreken van kinderen om mee te spelen en ouders die kinderen niet meer buiten (durven te) laten spelen. Daarom initieert, ondersteunt en organiseert Jantje Beton zelf activiteiten zodat kinderen weer zorgeloos buiten kunnen spelen. Meer informatie op www.jantjebeton.nl