Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 09-11-2009

SIPKE JAN BOUSEMA ZOEKT MENSEN MET BIJZONDERE SPULLEN

AVRO start met opnamen tv-programma 'Cash op zolder'

Voor het nieuwe AVRO-programma 'Cash op zolder' zoekt presentator Sipke Jan Bousema mensen met bijzondere spullen, die ze op een 'andere' manier willen verkopen. Dus niet via internet. Want maar liefst 95% van de Nederlandse bevolking verkoopt tweedehands artikelen via markt- en aanverwante sites. Dat blijkt uit een representatief onderzoek van Directresearch. Voor 'Cash op zolder' bezoeken Sipke Jan en een taxateur de mensen thuis en nemen hen - met de te verkopen spullen - mee naar een veiling. Daar wordt gekeken of de opbrengst hoog genoeg is om een wens van de verkoper(s) in vervulling te laten gaan.

Op een veiling weet je nooit wat je tegenkomt. De een vindt er misschien een schat, de ander verkoopt er een. Spannend is het in ieder geval. Gaat het artikel voor de getaxeerde prijs weg, wordt het een lager of misschien juist hoger bedrag? En: kan de wens van de verkoper(s) in vervulling gaan?

In 'Cash op zolder' spelen zowel de spullen die worden geveild als de verhalen daarachter een grote rol. En natuurlijk is Sipke Jan nieuwsgierig naar de wens die de mensen willen verwezenlijken na de verkoop van hun spullen. In het nieuwe programma wordt met verschillende veilinghuizen en taxateurs gewerkt. Het is gebaseerd op het BBC-format 'Cash in the Attic'.

Wie zich wil opgeven, kan dat doen via cashopzolder@avro.nl of via 035 - 6717 607.



Ingezonden persbericht