Ingezonden persbericht


Persbericht

FOX International Channels introduceert FOX Channels Benelux

Amsterdam, 9 november 2009 -Vanaf vandaag maken National Geographic Channel, FOXlife en .FOX Networks Benelux deel uit van FOX Channels Benelux. Met deze nieuwe organisatiestructuur neemt Fox International Channels (FIC) de volgende stap in zijn strategie om uit te breiden. Het multimediabedrijf FOX International Channels, dat eigendom is van Newscorp, richt zich op verspreiding van televisiezenders en wereldwijde digitale diensten. FIC investeert in de potentiële ontwikkeling van kwalitatieve entertainment-tv en voldoet aan de hoge eisen die gesteld worden op alle Europese markten.

Multimediabedrijf Fox International Channels
Fox International Channels (FIC) is een onderdeel van Fox Entertainment Group en is opgericht in 1993. Het is een multimedia-dochtermaatschappij van News Corporation, die in heel Europa, Latijns-Amerika, Azië en Afrika tv-zenders, digitale diensten, online advertentieverkopen en ondersteuning van nieuwe media verspreidt en ontwikkelt. FIC ontwikkelt, produceert en verspreidt entertainment, wetenschapsprogramma's, sport- en filmmerken zoals Fox, FOXlife, Fox Crime, FX, Fox Sports, Speed Channel, Cult, Next, Fuel, National Geographic Channel, Nat Geo Wild, Nat Geo Adventure, Voyage, The History Channel, NG Music, Utilissima en Baby TV. FIC verspreidt ook tv-kanalen in HD en voor mobiele telefoons: FOXlife HD, Next HD, National Geographic Channel HD en Fox Mobile. Het bedrijf heeft meer dan 735 miljoen abonnees die 35 verschillende talen spreken.

National Geographic Channel
National Geographic Channels International is een bedrijfsonderneming van National Geographic Television (NGT) en FOX Entertainment Group. In de Benelux bestaan naast NGC nog twee additionele zenders: NGC HD en de digitale natuurzender Nat Geo Wild. Wereldwijd is NGC te ontvangen in meer dan 315 miljoen huishoudens in 166 landen en in 34 talen. Meer informatie: natgeotv.com.

Nieuwe digitale entertainmentzender FOXlife
Op 7 september 2009 is FOXlife, een kwalitatieve digitale entertainmentzender die al in 35 landen te zien is, van start gegaan in de Benelux. De zender is 24 uur per dag verkrijgbaar via UPC, Ziggo, Caiway en Telenet en richt zich op een vooral vrouwelijk publiek (20 t/m 49 jaar). Op de zender zijn grote internationale successen te zien zoals de series True Blood, Nurse Jackie, Brothers & Sisters en In Treatment, die onlangs ook in West-Europa en in de Verenigde Staten van start zijn gegaan. De laatste producties hebben uitstekende kritieken gekregen en grote prijzen in ontvangst mogen nemen. Meer informatie: foxlifetv.nl.

.FOX Networks Benelux, de online advertisingdivisie Als honderd procent dochter van News Corporation is .Fox Networks een van de snelst groeiende internationale online advertentienetwerken. .Fox Networks biedt een unieke en vooruitstrevende propositie aan voor de online-advertising markt met oplossingen voor branding, bereik en high-end video. Het wereldwijde netwerk bereikt op dit moment meer dan 50 miljoen unieke gebruikers met ruim 10 miljard pageviews per maand.