Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Deelnemende landen EK Korfbal 2010 bekend

Zeist, 9 november 2009
De 16 deelnemende landen van het EK Korfbal 2010 zijn bekend. Nadat vorige week Slowakije, Servië en Turkije zich geplaatst hebben, eindigden Wales, Schotland en Ierland afgelopen weekend bovenaan op het plaatsingstoernooi in Luxemburg. Het EK Korfbal vindt plaats van vrijdag 22 t/m zondag 31 oktober 2010. De finale wordt gespeeld in sportpaleis Ahoy in Rotterdam.

Dit weekend werd in Luxemburg de tweede voorronde gespeeld. Ook Wales, Schotland en Ierland hebben zich geplaatst voor het Europees Kampioenschap in 2010. Zij eindigden bovenaan op het plaatsingstoernooi in Luxemburg, dat op 7 en 8 november werd gespeeld. Er deden zes landen mee, naast de genoemde landen nog Zweden, Frankrijk en Luxemburg. Wales werd eerste door alle vijf wedstrijden te winnen. Schotland en Ierland wonnen elk drie wedstrijden maar omdat Schotland van Ierland won met 10-8 eindigden de Schotten als tweede. KNKV-scheidsrechters Andre Mosterdijk en Henry van Meerten waren uitgenodigd een aantal wedstrijden te leiden.

Slowakije, Servië en Turkije hadden zich een week eerder geplaatst tijdens het plaatsingstoernooi in Slowakije, dat op 31 oktober en 1 november werd gespeeld. Er deden zeven landen mee, naast de genoemde landen nog Armenië, Italië, Griekenland en Roemenië. Slowakije werd eerste, door in de finale Servië te verslaan met 10-7. In de wedstrijd om de 3e en 4e plaats won Turkije met van 11-9 van Roemenië.

Overzicht van de 16 deelnemende landen aan het EK Korfbal 2010: België

Duitsland

Engeland

Hongarije

Ierland

Nederland

Polen

Portugal

Rusland

Schotland

Servië

Slowakije

Spanje

Tsjechië

Turkije

Wales