Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amersfoort, 9 november 2009
Stichting Commundo, Zinvol reizen

Per 9 november 2009 biedt Stichting Commundo ook individueel vrijwilligerswerk aan. Commundo is vanaf 2003 actief als ideële reisorganisatie, waarbij tot nu toe groepsreizen worden aangeboden Hierbij doen deelnemers vrijwilligerswerk in ontwikkelingslanden, in combinatie met een rondreis.

Omdat we steeds vaker verzoeken krijgen van mensen die liever individueel als vrijwilliger, voor langere tijd een steentje willen bijdragen aan een ontwikkelingsproject, hebben we deze optie toegevoegd aan ons aanbod.

Iedereen van 18 tot 79 jaar die minimaal een maand vrijwilligerswerk wil doen in een ontwikkelingsland, kan deelnemen aan ons 'free as a bird' programma. Individueel vrijwilligerswerk via Stichting Commundo staat garant voor een mooi resultaat. Voor jou als vrijwilliger is het belangrijk dat je in een betrouwbaar project gaat werken dat jouw hulp goed kan gebruiken en dat je voorafgaand aan je vertrek goed geïnformeerd wordt. Wij zorgen ervoor dat het lokaal vervoer en verblijf geregeld is en dat je ter plaatse goed opgevangen en begeleid wordt. Zo kan je je helemaal concentreren op het werken en leven in een andere cultuur. Ook de projecten zijn blij met de bemiddeling van Commundo, omdat zij dankzij ons kunnen rekenen op een goed geselecteerde, voorbereide en gemotiveerde vrijwilliger.

Met het individueel vrijwilligerswerk beogen we onze missie nog beter te vervullen: het samenbrengen en verbinden van mensen uit verschillende werelden met als doel elkaar te inspireren, van elkaar te leren en elkaar te ondersteunen in ontwikkeling. Door samen te werken, samen te leven en samen te leren ontstaat de mogelijkheid tot meer wederzijds begrip, bewustzijn en inzicht in jezelf en de ander en is daarmee een werkelijke positieve ontwikkeling.

Wil jij als vrijwilliger bijdragen aan een betere wereld en een onvergetelijke tijd beleven in een land in ontwikkeling, maar wel de zekerheid hebben dat alles goed geregeld is? Dan ben je bij Stichting Commundo aan het juiste adres. Je boekt bij ons een compleet pakket van huisvesting, lokaal vervoer, donatie en begeleiding voor de eerste maand van jouw verblijf. Langer blijven kan meestal ook, de kosten voor de tweede maand zijn relatief goedkoper. Zelf zorg je voor je ticket, verzekering, visum en inentingen. Wij kunnen je natuurlijk helpen met het regelen van je ticket en een verzekering.

Als individuele vrijwilliger kan je via ons aan de slag in Guatemala, Peru, Oeganda, Sri Lanka en Thailand.

Wil je weten wat voor type vrijwilligerswerk je kunt doen, kijk dan op de website www.commundo.nl onder "individueel" voor de mogelijkheden en zoek een project uit dat bij jou past!