Gemeente Berkelland


Postbus 200
7270 HA Borculo
Tel.: 0545-250 250
Contact en bezoekgegevens

Vrijwilligers informatie week 46

In opdracht van de gemeente Berkelland voert
VrijwilligersInformatiePunt Berkelland (VIP), onderdeel van Betula, zorg & welzijn, het vrijwilligerswerkbeleid uit.

Het VIP is gevestigd in het Pluspunt en het gezicht van het VIP is de consulent Gea Kasper. In deze uitgave wordt in het kort de taken van het VIP opgesomd met de nadruk op haar rol bij het bemiddelen en begeleiden van personen en organisaties op het terrein van vrijwilligerswerk.

De volgende taken zijn te onderscheiden:

* het beheren van de gemeentelijke vrijwilligersvacaturebank. Het VIP beheert zowel een digitale vacaturebank op haar website www.vrijwilligersinformatiepunt-berkelland.nl , als een papieren versie hiervan in de vorm van een vacaturemap;
* het persoonlijk begeleiden van personen en organisaties bij hun zoektocht naar vrijwilligerswerk/vrijwilligers.
* het in brede zin promoten en stimuleren van én het informeren over vrijwilligerswerk door middel van publicaties en activiteiten, zoals de organisatie van de jaarlijkse Make A Difference Day
* het uitvoeren van projecten die zich richten op specifieke doelgroepen, zoals de Maatschappelijke Stage waarbij de jeugd centraal staat.

Onze consulent weet wat er "te koop" is op het gebied van het vrijwilligerswerk in onze gemeente. Voor een ieder is er op maat vrijwilligerswerk beschikbaar. De één is met (vervroegd) pensioen en wil een deel van de vrije tijd zinvol besteden, een ander wil zijn/haar kansen vergroten op betaald werk en wil in een bepaalde sector ervaring opdoen/behouden of weer een ander heeft door zijn/haar persoonlijke omstandigheden geen vooruitzichten (meer) op betaald werk en wil vrijwilligerswerk doen om zich nuttig te voelen, contacten op te doen en een beter dagelijks ritme te krijgen.

Onze vacaturebank toont een doorlopend gevarieerd aanbod van vacatures. Uit de bezoekersregistratie blijkt dat vanaf 1 januari de site bijna 20000 keer bezocht is door zo'n 4200 personen. Rond de 400 personen zochten naar vacatures. Alle anderen zochten niet naar een vacature maar maakten informatief gebruik van de site.

We hopen dat steeds meer mensen in de toekomst dit hulpmiddel gaan gebruiken voor het zoeken en vinden van geschikt vrijwilligerswerk!

Op het Pluspunt (aanwezig in Borculo, Ruurlo, Eibergen en Neede) en op de locaties van Betula (Het Hof in Borculo, Kulturhus 't Spieker in Eibergen en 't Bastion in Neede) liggen de vacaturemappen voor u ter inzage!

Het Pluspunt is dagelijks geopend van 08.30 - 12.30 uur en Gea Kasper is (bij voorkeur op maandag) telefonisch te bereiken. Telefoon: 0545 - 469999. Zo nodig volgt er dan een nadere afspraak met haar.

Vacature van de maand:
Ondersteuner De Lichtenvoorde

De Lichtenvoorde

Stichting De Lichtenvoorde zoekt vrijwilligers die haar cliënten met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking bij hun vrijetijdsbesteding willen ondersteunen. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld winkelen in het dorp, fietsen (zo nodig met een tandem) of gewoon op bezoek gaan bij elkaar en een kopje koffie drinken. Soms is het gewenst dat de vrijwilliger bepaalde gemeenschappelijke interesses heeft. De vrijwilliger wordt door een begeleider ingewerkt. Als de betrokkene een auditieve (gehoor) beperking heeft, is het mogelijk een gebarencursus te volgen.
Als u belangstelling heeft of eerst meer informatie wilt, kunt u de bovengenoemde site bezoeken. U gaat dan naar "ik zoek vrijwilligerswerk" en naar "klik hier om de vacatures te bekijken". Vervolgens kiest u voor de activiteit "activiteitenbegeleiding". In het lijstje dat daarna verschijnt, treft u de vacature(s) aan. Als u op één van de mogelijkheden klikt, vindt u de contactgegevens.

Bekijk de vacaturemappen op het Pluspunt en laat u helpen door de medewerker, als u geen gebruik wilt of kunt maken van het internet!

Meer informatie bij Pluspunt in Borculo, Ruurlo, Eibergen en Neede

Openingstijden Pluspunt: 08.30 - 12.30 uur

Telefoon 0545-250 250